Όταν ο φακός εξερευνά τον θαυμαστό κόσμο του βυθού

Ο πήχης στον βρετανικό διαγωνισμό Underwater Photographer of the Year έχει προφανώς φτάσει πολύ ψηλά, όπως μπορεί κανείς να δει στις παρακάτω φωτογραφίες, που διακρίθηκαν.

Αποτυπώνοντας στιγμές του υποβρύχιου κόσμου και τους «κατοίκους» του, ο ανταγωνισμός μεταξύ των φωτογραφιών ήταν σκληρός. Ωστόσο αυτή που οι κριτές λένε πως ξεχώρισαν εξ αρχής ήταν αυτή του Ιταλού φωτογράφου Davide Lopresti, με τον λιτό τίτλο «Gold».

Στη φωτογραφία φαίνεται ένας υπέροχος ιππόκαμπος με το χρώμα του να κάνει αρμονική αντίθεση με το χρώμα του νερού. «Με τα χρόνια ο πληθυσμός ιππόκαμπων στη Μεσόγειο έχει μειωθεί δραστικά. Οι αριθμοί τους βελτιώθηκαν χάρη στην ευαισθητοποίηση του κόσμου», εξηγεί ο ίδιος.

Όταν ο φακός εξερευνά τον θαυμαστό κόσμο του βυθού - Εικόνα 1Mike Korostelev, Ρωσία Όταν ο φακός εξερευνά τον θαυμαστό κόσμο του βυθού - Εικόνα 2Davide Lopresti, Ιταλία Όταν ο φακός εξερευνά τον θαυμαστό κόσμο του βυθού - Εικόνα 3Mathieu Foulqui, Κούβα Όταν ο φακός εξερευνά τον θαυμαστό κόσμο του βυθού - Εικόνα 4Gabriel Barathieu, Γαλλία Όταν ο φακός εξερευνά τον θαυμαστό κόσμο του βυθού - Εικόνα 5nextpageGreg Lecoeur, Γαλλική Πολυνησία Όταν ο φακός εξερευνά τον θαυμαστό κόσμο του βυθού - Εικόνα 6Greg Lecoeur, Γαλλική Πολυνησία Όταν ο φακός εξερευνά τον θαυμαστό κόσμο του βυθού - Εικόνα 7Davide Lopresti, Ιταλία Όταν ο φακός εξερευνά τον θαυμαστό κόσμο του βυθού - Εικόνα 8Tobias Friedrich, Γροιλανδία Όταν ο φακός εξερευνά τον θαυμαστό κόσμο του βυθού - Εικόνα 9Του March Casanovasη αριστερή φωτογραφία, του Dan Bolt η δεξιά Όταν ο φακός εξερευνά τον θαυμαστό κόσμο του βυθού - Εικόνα 10nextpagePier Mane, Νότια Αφρική Όταν ο φακός εξερευνά τον θαυμαστό κόσμο του βυθού - Εικόνα 11Matteo Visconti, Ιταλία
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ