Όταν τα παιδιά της ηλικίας του παίζουν, αυτός βγαίνει στο δρόμο και με το χαρτζιλίκι του, ταΐζει τους άστεγους.

Ένας μαθητής επαινέθηκε για την γενναιοδωρία του όταν άρχισε να χρησιμοποιεί το χαρτζιλίκι του για να αγοράσει πρωινό σε δύο άστεγους άντρες που βλέπει πηγαίνοντας στο σχολείο.

Ο 13χρονος Hamish Anderson από το Windmill Hill του Bristol περνάει κάθε μέρα με το ποδήλατο μπροστά από τους Stuart και Philip πηγαίνοντας στο σχολείο και δύο εβδομάδες πριν ξεκίνησε μια συζήτηση μαζί τους.

Όταν ο συμπονετικός έφηβος ανακάλυψε ότι δεν είχαν φάει πρωινό ποτέ, ξεκίνησε να τους αγοράζει καθημερινά σάντουιτς με μπέικον και λουκάνικο από ένα τοπικό καφέ.

Όταν τα παιδιά της ηλικίας του παίζουν, αυτός βγαίνει στο δρόμο και με το χαρτζιλίκι του, ταΐζει τους άστεγους. - Εικόνα1

Όταν τα παιδιά της ηλικίας του παίζουν, αυτός βγαίνει στο δρόμο και με το χαρτζιλίκι του, ταΐζει τους άστεγους. - Εικόνα2

Όταν του τελείωσαν τα χρήματα την περασμένη εβδομάδα, προσπάθησε να μαζέψει λεφτά ξυρίζοντας το κεφάλι του έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να τους αγοράζει πρωινό. Όταν το ανακάλυψε το τοπικό καφέ, άρχισαν να του πουλάνε τα σάντουιτς με έκπτωση και έβαλαν ένα δοχείο για να συγκεντρώσουν χρήματα στο μαγαζί.

Τώρα ο έφηβος έχει συγκεντρώσει πάνω από 100 λίρες και ελπίζει να βοηθήσει τους άστεγους της πόλης. Ο Hamish είπε: “Ξεκίνησα επειδή περνούσα συνεχώς μπροστά από τους δύο άντρες και μια μέρα ρώτησα τον ένα από αυτούς αν είχαν φάει πρωινό και απάντησε όχι, κάτι που με στεναχώρησε.”

Όταν τα παιδιά της ηλικίας του παίζουν, αυτός βγαίνει στο δρόμο και με το χαρτζιλίκι του, ταΐζει τους άστεγους. - Εικόνα3

“Έτσι ξεκίνησα να τους αγοράζω σάντουιτς. Ο ένας από τους άντρες, ο Philip, έχει ένα σκύλο και καμιά φορά αγοράζω ένα παραπάνω σάντουιτς και για εκείνον, γιατί δεν νομίζω ότι τρώει πολύ.

Μια μέρα ο Huw Lloyd στο Princes Pantry με ρώτησε αν μου άρεσαν τα σάντουιτς και τους είπα για ποιον ήταν και άρχισαν να μου κάνουν έκπτωση.

Δεν πίστευα ότι θα λάβει τέτοια έκταση, αλλά είμαι χαρούμενος που βοηθάω. Με κάνει χαρούμενο το να ξέρω ότι κάνω κάτι καλό, αλλά λυπάμαι που υπάρχουν τόσοι πολλοί άστεγοι.” Όταν ο Hamish άρχισε να βοηθά τους άντρες δυο βδομάδες πριν, τα σάντουιτς κόστιζαν 5 λίρες τη μέρα από ένα μικρό μαγαζί.

Όταν τα παιδιά της ηλικίας του παίζουν, αυτός βγαίνει στο δρόμο και με το χαρτζιλίκι του, ταΐζει τους άστεγους. - Εικόνα4

Αλλά όταν το προσωπικό ανακάλυψε ότι δεν τα αγόραζε για τον εαυτό του, έριξαν την τιμή στις 3 λίρες και για τα δύο. Ο Hamish τα δίνει στον Stuart και τον Philip που κάθονται κοντά στην γέφυρα στην Princes Street και την γέφυρα Pero’s.

“Ο Huw και ο Matt από το καφέ έγραψαν ένα μήνυμα στο Facebook για το τι έκανα και προστέθηκαν άλλες 20 λίρες από τους πελάτες, κάτι πολύ καλό.”

“Οι άστεγοι με αφορούν και έχω δει πολλά ντοκιμαντέρ γι’αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει σωτηρία για τόσους ανθρώπους και πολλοί έχουν χάσει την ταυτότητα τους που σημαίνει ότι δεν μπορούν να μείνουν σε κάποιο χόστελ το βράδυ.”

“Θυμώνω με την κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει.”

Όταν τα παιδιά της ηλικίας του παίζουν, αυτός βγαίνει στο δρόμο και με το χαρτζιλίκι του, ταΐζει τους άστεγους. - Εικόνα5

Ένας από τους άστεγους άντρες, ο Stuart, είπε ότι ο Hamish τον έχει βοηθήσει όσο κανένας άλλος τα τελευταία 35 χρόνια. Είπε: “Είμαι άστεγος εδώ και πάνω από 35 χρόνια και αυτός ο νεαρός είναι ο πιο ευγενικός άνθρωπος που γνωρίζω.

Είμαι αόρατος στους περισσότερους που περνάνε από μπροστά μου, αλλά η καλοσύνη του μου ζεσταίνει την καρδιά. Αν υπήρχαν περισσότεροι σαν αυτόν δεν θα υπήρχαν καθόλου άστεγοι.”

Ο συνιδιοκτήτης του καφέ, Matt Allen είπε ότι εντυπωσιάστηκε από την στάση του Hamish και ότι συζητάει μαζί του για να φτιάξει μια σελίδα όπου θα συγκεντρώνονται δωρεές για τους άστεγους. Είπε: “Δεν είχαμε ιδέα τι κάνει. Νομίζαμε ότι έπαιρνε τα σάντουιτς στο σχολείο και τα έδινε στους φίλους του. Ο Hamish είναι πραγματική έμπνευση για όλους μας.”

Ο πατέρας του Hamish, James, είναι πολύ περήφανος για τον γιο του και ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες του καφέ για την βοήθεια. Είπε: “Είναι υπέροχο. Οι περισσότεροι δεν θα σταματούσαν να βοηθήσουν, αλλά ο Hamish το κάνει. Η μητέρα του κι εγώ είμαστε πολύ περήφανοι για εκείνον!”

 
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ