Όταν βρεις την αληθινή αγάπη…

Ξέρω πως αρκετοί ψάχνουν να βρουν σ’αυτόν τον κόσμο το άλλο τους μισό, αλλά δεν το θεωρώ σωστό. Για την ακρίβεια το θεωρώ τελείως λάθος.

Σημασία στον έpωτα και την αγάπη δεν είναι να βρεις κάποιον που θα σου ταιριάζει γάντι αλλά κάποιον που δεν θα σε ενοχλούν όσα κάνει λάθος. Ο αληθινός έpωτας λατρεύει τα ελαττώματα του άλλου και η αληθινή αγάπη μαθαίνει να ζει αγαπώντας τα. Όταν αρχίζει η γκρίνια και να μας κακοφαίνεται το παραμικρό στον άλλο δεν φταίει εκείνος, απλά εμείς αρχίζουμε να έχουμε δεύτερες σκέψεις και να ζητάμε περισσότερο μήπως και γεμίσουμε το κενό που δημιουργήσαμε μόνοι μας με τις υπερβολικές μας απαιτήσεις.

Όταν βρεις αυτό το ιδανικό πρόσωπο δεν θα έχεις απαιτήσεις. Το μόνο που θα ζητήσεις είναι να μείνει δίπλα σου για πάντα. Εκεί η φράση «για πάντα» θα είναι αληθινή. Δεν θα είναι ούτε ενθουσιασμός ούτε ψεύτικη υπόσχεση. Θα είναι μια ανάγκη που θα πηγάζει από μέσα σου. Γιατί, όταν, βρεθείς με τον άνθρωπο της ζωής σου η ανάσα σου γίνεται πιο βαριά στην ιδέα πως δεν είναι μαζί σου. Το σώμα σου είναι δέκα φορές πιο κουρασμένο και από κάποιου οικοδόμου όταν δεν είναι δίπλα σου. Το χαμόγελο σου είναι μισό και ατελές αν δεν το μοιράζεσαι μαζί του.

Θα μπορούσα να αναλύω επί ώρες πως είναι αυτό το συναίσθημα. Μακάρι να μπορούσα να σας το εκφράσω με λόγια αυτό που νιώθεις μέσα σου. Το αστείο της υπόθεσης, όμως, είναι πως αυτό που χαλάει σ’ όλους την μαγεία είναι η μοναδικότητα. Πως αν το βρεις μια φορά και το χάσεις τελείωσε. Έτσι πίστευα και εγώ μέχρι που κατάλαβα πως για να αγαπήσεις πραγματικά και να ερωτευθείς αληθινά κάποιον, πρέπει πρώτα να αγαπήσεις και να ερωτευθείς την ζωή σου. Εκεί αλλάζει όλο το παιχνίδι.

–Leonidas Santiago Peplis

Πηγή:leonpepland.wordpress.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ