Παγώνη: «Να μην γίνουν παρελάσεις και εορτασμοί – Δεν βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα»

Αρνητική εμφανίστηκε η Ματίνα Παγώνη στο ενδεχόμενο να γίνουν παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου – Επιφυλακτική ακόμη και για τα… Χριστούγεννα

Επικαλούμενη τα τελευταία δεδομένα για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, η Ματίνα Παγώνη ζήτησε να μην γίνουν γενικά εορταστικές εκδηλώσεις τόσο για του Αγίου Δημητρίου όσο και για την 28η Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας πως «ο χειμώνας είναι δύσκολος».

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά αναφέρθηκε στα στοιχεία για τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά, καθώς μόλις χθες 1 στα 3 κρούσματα αφορούσε την ηλικιακή ομάδα των 0 έως 17 ετών, ενώ ήδη νοσηλεύονται 15 παιδιά, πριν καν κλείσει το 20ήμερο από το άνοιγμα των σχολείων.

Ειδικά για τα σχολεία η Ματίνα Παγώνη επισήμανε πως οι αίθουσες θα πρέπει να είναι με ανοιχτά τα παράθυρα και τα παιδιά να είναι με τα μπουφάν, καθώς όπως εξήγησε η αλλαγή του αέρα είναι το καλύτερο.

Από τις δυσοίωνες προβλέψεις της, τέλος, δεν γλύτωσαν όμως και τα φετινά Χριστούγεννα:

«Δεν βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα με τέτοιο ρυθμό εμβολιασμών», σημείωσε χαρακτηριστικά, καλώντας τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά του κορονοϊού.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ