Παίρνουν τους Αφρικανούς μετανάστες από τη Χίο -Για να αποσυμφορηθεί το νησί

Με μία ακόμα διμοιρία των ΜΑΤ θα ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη της Χίου, ανακοίνωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, μετά από σχετική συζήτηση και συμφωνία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.

Επίσης, συμφωνήθηκε η σταδιακή απομάκρυνση από τη Χίο και μεταφορά στις δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας όλων των μεταναστών που προέρχονται κυρίως από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία εξέτασης ασύλου για τα άτομα αυτά θα πραγματοποιηθεί στον χώρο όπου θα μεταφερθούν.

Τα πρώτα αυτά μέτρα, που έρχονται ως συνέχεια και της επίσκεψης – το περασμένο Σάββατο – στη Χίο της αντιστρατήγου της ΕΛΑΣ κας Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση του νησιού, καθώς και στον καλύτερο έλεγχο και φύλαξη των δομών φιλοξενίας και ειδικότερα στην ΒΙΑΛ, όπου την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκαν επεισόδια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού από πέτρα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι την περασμένη εβδομάδα απομακρύνθηκαν από τη Χίο για τα προαναχωρησιακά κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας 40 άτομα, κυρίως αφρικανικής καταγωγής, ενώ η διαδικασία αυτή θα συνεχισθεί, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα αυξημένα περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς στο νησί.

Πηγή: astraparis.gr

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ