Το Παιχνίδι του Καλαμαριού: Πέντε πράγματα που δε γνωρίζατε για τη σειρά που σαρώνει στο Netflix

Το Παιχνίδι του Καλαμαριού: Πέντε πράγματα που δε γνωρίζατε για τη σειρά που σαρώνει στο Netflix

O πρώτος τίτλος της σειράς “Το Παιχνίδι του Καλαμαριού”, που ανακοινώθηκε από το Netflix τον Σεπτέμβριο του 2019, ήταν “Round Six”.

Αρχικά ο δημιουργός Hwang Dong-hyuk , όπως είχε δηλώσει στο Variety, ήθελε να δημιουργήσει ταινία και όχι σειρά με αυτή την υπόθεση. Αυτό βέβαια δεν μας κάνει εντύπωση εφόσον ο ίδιος είναι μεταξύ άλλων σκηνοθέτης και σεναριογράφος του Miss Granny, μιας από τις πιο επιτυχημένες κορεατικές ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ.

O δημιουργός της σειράς άρχισε να ασχολείται για πρώτη φορά με το σενάριο του Squid Game το 2008 και χρειάστηκε περίπου έξι μήνες για να ολοκληρώσει τα πρώτα δυο επεισόδια. Ο ίδιος δυσκολεύτηκε πολύ να βρει χρηματοδότη για το φιλόδοξο πρότζεκτ του, γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολύ βίαιο και δε θυμίζει κάτι άλλο που να έχει κυκλοφορήσει στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια.

Το Παιχνίδι του Καλαμαριού: Πέντε πράγματα που δε γνωρίζατε για τη σειρά που σαρώνει στο Netflix - Εικόνα 1

Η τεράστια τρομακτική κούκλα που εμφανίζεται στη σειρά υπάρχει στην πραγματικότητα και, αν είστε τόσο περίεργοι, μπορείτε να τη βρείτε στην επαρχία Jincheon, τρεις ώρες βόρεια της Σεούλ. Σύμφωνα με το Koreaboo, η κούκλα “στολίζει” την είσοδο ενός μουσείου με άμαξες (και μη χειρότερα να λέμε).

Ο οκταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός που χρησιμοποιούν οι παίκτες στο παιχνίδι είναι πραγματικός και ανήκει σε έναν άνδρα ο οποίος είχε περάσει πάρα πολύ δύσκολα για μια περίοδο διότι το τηλέφωνό του μπορεί να χτυπούσε χιλιάδες φορές την ημέρα. Μόλις αυτό έγινε γνωστό, ένας Κορεάτης πολιτικός υποψήφιος για την προεδρία της χώρας τού έκανε πρόταση να μεταβιβάσει σε εκείνον, έναντι αμοιβής, την εν λόγω τηλεφωνική σύνδεση.

Πηγή πληροφοριών: Insider

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ