ΠΑΜΕ: Κουρελόχαρτο το πόρισμα της Επιτροπής για το Ασφαλιστικό

Συνέντευξη Τύπου στο πεζοδρόμιο, έξω από την είσοδο του υπουργείου Εργασίας, στη Σταδίου, έδωσε το ΠΑΜΕ, με αφορμή τη χθεσινή δημοσιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής για το Ασφαλιστικό.

Οι ομιλητές τόνισαν ότι το ΠΑΜΕ επιστρέφει το πόρισμα της επιτροπής ως κουρελόχαρτο και απηύθυναν κάλεσμα προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και προς όλους να πάρουν αγωνιστική θέση μάχης ενάντια στην ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με βάση τις προτάσεις της επιτροπής, υποστήριξαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, η τελική σύνταξη μετατρέπεται σε προνοιακό βοήθημα και θα μειώνεται προοδευτικά ανάλογα με το ατομικό και οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου. Όπως τονίστηκε, με βάση την πρόταση της επιτροπής «να υπάρξει ανακαθορισμός των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων με αναφορά στο νέο, ενιαίο τρόπο υπολογισμού της κύριας και επικουρικής σύνταξης για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους», οι ανατροπές θα πάνε και στους προ του 1993 ασφαλισμένους και στους μετά το 1993, αλλά και στους ήδη συνταξιούχους, ενώ η επικουρική σύνταξη όπως τη γνωρίζαμε καταργείται και στη θέση της μπαίνουν τα Ανοιχτά Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Επίσης, εκτιμούν ότι έρχονται νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας, ενώ υπάρχουν γκρίζες ζώνες για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Τέλος, απηύθυναν κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 18.30, αλλά και για το συλλαλητήριο στις 22 Οκτωβρίου, ίδια ώρα και μέρος, και για απεργία στις 12 Νοεμβρίου, με στόχο να μην περάσουν τα «μέτρα κόλαση».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ