Πανέμορφες υπόσκαφες πολιτείες στον κόσμο!

Αιώνες πριν οι άνθρωποι για να γλιτώσουν από διωγμούς και κατακτητές έφτιαχναν τα σπίτια τους μέσα σε βράχους, σχεδόν κάτω από το έδαφος και ζούσαν σε ανήλιαγα λαγούμια όπου κανείς δεν τους ενοχλούσε. Αν και σήμερα αυτό φαντάζει εξωπραγματικό, η ιστορία άφησε πίσω της απομεινάρια εξαιρετικού κάλους, με πολιτείες που εντυπωσιάζουν με το σχεδιασμό και τη ρυμοτομία τους.

Αν και δεν είναι εξ ολοκλήρου υπόσκαφες μικρές πόλεις ή χωριά διαθέτουν κτίσματα σκαλισμένα στους βράχους και εκπλήσσουν με την ομορφιά τους. Δειτε στη συνέχεια τις ωραιότερες υπόσκαφες πολιτείες στον πλανήτη.

1. Καππαδοκία, Τουρκία

Πανέμορφες υπόσκαφες πολιτείες στον κόσμο! - Εικόνα 2

2. Ματέρα, Ιταλία

Πανέμορφες υπόσκαφες πολιτείες στον κόσμο! - Εικόνα 3

3. Σαντορίνη, Ελλάδα

Πανέμορφες υπόσκαφες πολιτείες στον κόσμο! - Εικόνα 4

4. Γρανάδα, Ισπανία

Πανέμορφες υπόσκαφες πολιτείες στον κόσμο! - Εικόνα 5

5. Γκραν Κανάρια, Ισπανία

Πανέμορφες υπόσκαφες πολιτείες στον κόσμο! - Εικόνα 6

6. Matmata, Τυνησία

Πανέμορφες υπόσκαφες πολιτείες στον κόσμο! - Εικόνα 7

7. Masouleh, Ιράν

Πανέμορφες υπόσκαφες πολιτείες στον κόσμο! - Εικόνα 8

8. Kandovan, Ιράν

Πανέμορφες υπόσκαφες πολιτείες στον κόσμο! - Εικόνα 9

9. Κοιλάδα Λίγηρα, Γαλλία

Πανέμορφες υπόσκαφες πολιτείες στον κόσμο! - Εικόνα 10

10. Οροπέδιο Loess, Κίνα

Πανέμορφες υπόσκαφες πολιτείες στον κόσμο! - Εικόνα 11

Rate this item:1.002.003.004.005.00Submit Rating Rating: 4.8/5. From 2 votes. Please wait… Ετικέτες: υπόσκαφες πόλεις

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ15 αντικείμενα που μπορείτε να καθαρίσετε με αλάτι!15 αντικείμενα που μπορείτε να καθαρίσετε με αλάτι!Perierga.gr -Τα ωραιότερα πανεπιστήμια του κόσμουPerierga.gr - Καταρράκτης σε σπηλιά!Καταρράκτης καταλήγει σε σπηλιάPerierga.gr - Η ιστορία πίσω από το τοπίο των Windows XPΗ ιστορία πίσω από το τοπίο των Windows XPΠερίεργα αγάλματα ανά τον κόσμο!Περίεργα αγάλματα ανά τον κόσμο!Εκπληκτικές αεροφωτογραφίες απο όλο τον κόσμο!Εκπληκτικές αεροφωτογραφίες απο όλο τον κόσμο!Perierga.gr - Πόσα ρούχα χωράει ένας μικρός σάκος;Πόσα ρούχα χωράει ένας μικρός σάκος;Φεστιβάλ λουλουδιών με ήρωες του DisneyΦεστιβάλ λουλουδιών με ήρωες του DisneyΜαγευτικός συνδυασμός λήψεων από τον έναστρο ουρανόΜαγευτικός συνδυασμός λήψεων από τον έναστρο ουρανόPerierga.gr - Νεκρά θάλασσαΝεκρά θάλασσα: Τίποτε δε ζει, τα… πάντα επιπλέουν

Άδεια Creative CommonsΤα άρθρα του perierga.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link. Απαγορεύεται η συστηματική αναδημοσίευση.

Πολιτική Απορρήτου

Facebook Twitter GPlus GPlus
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ