Πανωλεθρία Νο.2: Ο καλύτερος υποψήφιος των Πανελληνίων είναι με διαφορά αυτός

Η περίοδος των Πανελληνίων είναι αρκετά αγχωτική για τους Έλληνες μαθητές, μιας και από τα αποτελέσματα αυτών κρίνεται πολλές φορές το μέλλον τους.

Κάθε χρόνο, λοιπόν, γονείς, αδέρφια και φίλοι στήνονται έξω από τα σχολεία για να υποστηρίξουν τους δικούς τους ανθρώπους που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό – ή και όχι.

Παράλληλα, τα ρεπορτάζ που καλύπτουν τις Πανελλήνιες αποτελούν εδώ και δεκαετίες θεσμό για τα κανάλια. Έτσι, πέραν των προαναφερθέντων προσωπικοτήτων του προαυλίου, τους μαθητές περιμένουν και οι δημοσιογράφοι που θέλουν να πάρουν δηλώσεις και να μάθουν πόσο βατά ή δύσκολα ήταν τα θέματα. Όπως είναι φυσικό, μέσα στα χρόνια έχουν μιλήσει στις κάμερες κάποιες πραγματικά απίθανες μορφές. Τύποι που είμαι σίγουρος ότι είναι βασικοί πρωταγωνιστές σε αρκετές αστείες ιστορίες που θα εξιστορούν οι συμμαθητές τους για χρόνια.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον «Πανωλεθρία», τον «χαλαρό υποψήφιο» και όλες τις υπόλοιπες οντότητες που έχουν κάνει κατά καιρούς δηλώσεις; Κανείς, αφού κάθε τόσο όλοι βάζουμε τα βιντεάκια τους για να γουστάρουμε. Στη λίστα με τους επικούς μαθητές έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη hall of famer. Ο λόγος για τον φίλο στο παρακάτω βίντεο, ο οποίος δέχθηκε να κάνει δηλώσεις λίγο μετά το μάθημα της Έκθεσης. Αρχικά, η δημοσιογράφος τον ρωτάει σχετικά με τα θέματα που έπεσαν, με τον φίλο μας -που παίζει να είναι και ο ωραίος του σχολείου- να δίνει μια εμπεριστατωμένη απάντηση λες και πρόκειται για έναν μικρό Αλμπέρ Καμύ. Ωστόσο, στη δεύτερη ερώτηση ανατρέπει τα δεδομένα και αυτό δίνει μια νέα, λογοτεχνική χροιά στην όλη φάση.

Ο θεούλης των Πανελληνίων 2018!

Βρήκαμε ήδη τον «θεούλη» των φετινών Πανελληνίων. Μαθήματα αισιοδοξίας από το 0:25 και μετά! 😂😂😂video credits: Νικόλ Παπάζογλου

Posted by Neopolis on Thursday, 7 June 2018

«Πώς σου φάνηκαν τα θέματα;», ρωτάει η δημοσιογράφος για να πάρει την επική απάντηση: «Πολύ εύκολα, σχετικά, αλλά δεν πρόκειται να γράψω επειδή δεν έχω διαβάσει ποτέ στη ζωή μου, απλά δίνω έτσι». Αυτό που λατρεύω στον τύπο είναι ότι την ώρα που το λέει προσπαθεί να μη γελάσει για το τρολάρισμα που ρίχνει – ή από υπερηφάνεια. Η ρεπόρτερ, από την άλλη, μάλλον επειδή έφαγε σκάλωμα, του απαντά: «Άρα εσύ έχεις μια άποψη, τι έγραψες;». Η ασυνεννοησία της δεκαετίας. Η εξέλιξη της ανθρωπότητας είχε φέτος την τιμητική της, με τον φίλο μας να λέει: «Tο ένα θέμα είχε να κάνει με την εξέλιξη του ανθρώπου, ο οποίος, sorry κιόλας, πάει κατά διαόλου, αυτό θα το κόψετε». Ναι, η γενιά του YouTube έχει άποψη και για το μοντάζ. Στη συνέχεια, ο «ήρωάς» μας σκαλώνει λίγο και πιάνει το δεύτερο θέμα που έπεσε, το λογοτεχνικό.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση, πέραν του γεγονότος ότι ο νεαρός είχε αρκετά μπάσα φωνή για την ηλικία του, ήταν πως, παρότι δεν ανοίγει βιβλίο, φαίνεται πως έχει βρει την άκρη του. Δεν ξέρω ποια μπορεί να είναι αυτή, ωστόσο, ο τύπος δείχνει αρκετά ήρεμος και χαλαρός με την ιδέα της αποτυχίας. Για μένα είναι το πρόσωπο των Πανελληνίων. Στην τελική, γιατί να φοβηθείς την αποτυχία σε ένα ήδη αποτυχημένο σύστημα; Εύχομαι λοιπόν στον φίλο μου να πετύχει όσα θέλει στη ζωή του. Απ’ ό,τι φαίνεται έχει τη σωστή στάση για να τα καταφέρει. Yolo.

[vice]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ