Πανομοιότυπα δίδυμα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο μέσα στη μήτρα και ξεφεύγουν από τον θάνατο

Αληθινή ιστορία: Πρόκειται για δίδυμα αγόpια, τα οποία δεν έδωσαν σημασία στις πιθανότητες να στραγγαλίσουν ο ένας τον άλλο στη μήτρα. Το έκαναν με μία απίστευτη αγκαλιά. Ακολουθεί αναλυτικά, η ιστορία τους

Αληθινή ιστορία: Πώς ξεκινά

Το υπερηχογράφημα των 10 εβδομάδων έδειξε ότι τα δίδυμα μοιράζονταν τον ίδιο αμνιακό σάκο. Η 30χρονη μητέρα, Vicky Plowright, σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι οι ομφάλιοι λώροι τους θα μπορούσαν να μπερδευτούν μεταξύ τους και να διακόψουν την παροχή οξυγόνου. Αυτό σήμαινε πως θα μπορούσαν να πεθάνουν και τα δύο.

Πανομοιότυπα δίδυμα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο μέσα στη μήτρα και «ξεγελούν» τον θάνατο - Εικόνα 1

Η Vicky από το Godalming του Surrey της οποίας ο αρραβωνιαστικός είναι ο 32χρονος Chris Cremer, δήλωσε το εξής: “Ήμουν με την αδελφή μου, τη Georgina. Μας είπαν ότι τα δίδυμα ήταν μονοαμνιακά. Δηλαδή, ότι μοιράζονταν τον ίδιο σάκο.”

Πανομοιότυπα δίδυμα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο μέσα στη μήτρα και «ξεγελούν» τον θάνατο - Εικόνα 2

Η Vicky είχε πάει για το υπερηχογράφημα των 10 εβδομάδων με τη Georgina. Περίμενε να είναι μια εξέταση ρουτίνας. Όμως αυτό που έμαθε μετά την εξέταση, πάγωσε το χαμόγελο στα χείλη της.

Πανομοιότυπα δίδυμα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο μέσα στη μήτρα και «ξεγελούν» τον θάνατο - Εικόνα 3

“Ήμουν σοκαρισμένη όταν μου εξήγησαν οι γιατροί ότι τα μωρά βρισκόταν σε εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο. Είχαν 50% πιθανότητες να επιβιώσουν. Επίσης, οι ομφάλιοι λώροι τους παραλίγο να μπερδευτούν και να τα στραγγαλίσουν”.

Πανομοιότυπα δίδυμα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο μέσα στη μήτρα και «ξεγελούν» τον θάνατο - Εικόνα 4

Αληθινή ιστορία: Πώς συνεχίζεται

Αμέσως μετά από μια εσωτερική εξέταση, ευτυχώς, οποιαδήποτε πιθανότητα να συνδεθούν απορρίφθηκε, αλλά οι γιατροί εξακολουθούσαν να ανησυχούν για τα μωρά.

Πανομοιότυπα δίδυμα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο μέσα στη μήτρα και «ξεγελούν» τον θάνατο - Εικόνα 5

“Το υπερηχογράφημα έδειχνε ότι τα δίδυμα μας μοιράζονταν τον ίδιο αμνιακό σάκο,” συνέχισε η Vicky. “Είπαν ότι σήμαινε ότι τα μωρά ήταν σε υψηλό κίνδυνο και ότι έπρεπε να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό για να δούμε έναν ειδικό”.

Πανομοιότυπα δίδυμα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο μέσα στη μήτρα και «ξεγελούν» τον θάνατο - Εικόνα 6

“Ήμουν σοκαρισμένη και κάλεσα τον Chris σε έξαλλη κατάσταση. Δεν είχα ιδέα τι σήμαινε αυτό. Μέσα σε μια ώρα είχα ανακαλύψει όχι μόνο ότι περιμέναμε δίδυμα, αλλά ότι θα μπορούσαν να βρίσκονται σε κίνδυνο. Ήταν βασανιστήριο το να ξέρουμε ότι θα μπορούσαμε να τα χάσουμε ανά πάσα στιγμή”.

Πανομοιότυπα δίδυμα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο μέσα στη μήτρα και «ξεγελούν» τον θάνατο - Εικόνα 7

Αλλά τα πάντα άλλαξαν στο υπερηχογράφημα των 12 εβδομάδων, όταν οι γιατροί είπαν στη Vicky και τον Chris πως είδαν ότι τα δίδυμα είχαν μετακινηθεί σε μια στάση που τους έσωσε τη ζωή.

Πανομοιότυπα δίδυμα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο μέσα στη μήτρα και «ξεγελούν» τον θάνατο - Εικόνα 8

Πανομοιότυπα δίδυμα αγόpια αψήφισαν τις πιθανότητες να στραγγαλίσουν ο ένας στον άλλο στη μήτρα, με αυτή την απίστευτη, ζωηρή αγκαλιά. “Προς έκπληξή μας, κατά το υπερηχογράφημα των 12 εβδομάδων, είδαμε ότι ήταν αγκαλιασμένοι μεταξύ τους και κρατούσαν ο ένας το χέρι του άλλου,” θυμάται η Vicky. “Κρατούσαν ο ένας τον άλλον ζωντανό, παραμένοντας στάσιμοι, κι έτσι οι ομφάλιοι λώροι τους δεν μπερδεύτηκαν.”

Πανομοιότυπα δίδυμα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο μέσα στη μήτρα και «ξεγελούν» τον θάνατο - Εικόνα 9

Οι γιατροί έβλεπαν τη Vicky κάθε δύο εβδομάδες για check-ups, έως ότου τα δίδυμα έφτασαν στις 32 εβδομάδες, όταν είχε έρθει η ώρα της γέννας.

Πανομοιότυπα δίδυμα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο μέσα στη μήτρα και «ξεγελούν» τον θάνατο - Εικόνα 10

“Για τους επόμενους μήνες, βρισκόμασταν σε μια κατάσταση συνεχούς ανησυχίας,” δήλωσε η Vicky, η οποία ανακάλυψε στις 17 εβδομάδες ότι περίμενε αγόpια.

Πανομοιότυπα δίδυμα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο μέσα στη μήτρα και «ξεγελούν» τον θάνατο - Εικόνα 11

Όμως, στο υπερηχογράφημα των 12 εβδομάδων, το ζευγάρι είδε κάτι μαγικό – τα παιδιά τους αγκαλιάζονταν και κρατούσαν ο ένας το χέρι του άλλου. «Με το να κάθονται σε αυτή τη στάση δεν μπερδεύονταν οι ομφάλιοι λώροι τους», είπε η Vicky.

Πανομοιότυπα δίδυμα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο μέσα στη μήτρα και «ξεγελούν» τον θάνατο - Εικόνα 12

“Ήταν ένα θαύμα.”

Πανομοιότυπα δίδυμα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο μέσα στη μήτρα και «ξεγελούν» τον θάνατο - Εικόνα 13

Στη συνέχεια, στις 32 εβδομάδες, η Vicky ανακουφίστηκε όταν έμαθε πως είχε έρθει η ώρα να γεννήσει τα μωρά της, καθώς το ένα μωρό είχε σταματήσει να μεγαλώνει λόγω του περιορισμένου χώρου της μήτρας. Έτσι, στις 22 Δεκεμβρίου του 2015, οδηγήθηκε για καισαρική τομή στο νοσοκομείο Royal Surrey στο Guilford, με τον Chris να είναι κάθε στιγμή στο πλευρό της.

Πανομοιότυπα δίδυμα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο μέσα στη μήτρα και «ξεγελούν» τον θάνατο - Εικόνα 14

Ο Reuben ήρθε στον κόσμο στις 11.22 π.μ. και ο αδελφός του Theo γεννήθηκε μόλις ένα λεπτό αργότερα. “Και οι δύο βγήκαν κλαίγοντας και, το σημαντικότερο, ήταν ζωντανοί,” θυμάται η Vicky.

Πανομοιότυπα δίδυμα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο μέσα στη μήτρα και «ξεγελούν» τον θάνατο - Εικόνα 15

Το τέλος:

“Ο Chris ήταν πάντα δίπλα μου. Ήμασταν τόσο χαρούμενοι που τα καταφέραμε.” Η Vicky πήρε εξιτήριο την Ημέρα των Χριστουγέννων, και η οικογένεια απόλαυσε ένα εορταστικό γεύμα στο σπίτι των γονιών της και στη συνέχεια, το βράδυ, επέστρεψαν στο νοσοκομείο για να δουν τα αγόpια τους.

Πανομοιότυπα δίδυμα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο μέσα στη μήτρα και «ξεγελούν» τον θάνατο - Εικόνα 16

Τα δίδυμα παρέμειναν στη θερμοκοιτόδα για άλλες πέντε εβδομάδες και βγήκαν απ’ το νοσοκομείο στα τέλη Ιανουαρίου. Τώρα, σε ηλικία 22 μηνών, δεν θα μπορούσαν να είναι πιο κοντά. “Είναι οι καλύτεροι φίλοι,” είπε η Vicky.

Πανομοιότυπα δίδυμα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο μέσα στη μήτρα και «ξεγελούν» τον θάνατο - Εικόνα 17

“Ο δεσμός τους ξεκίνησε πριν έρθουν σ’ αυτόν τον κόσμο και θα κρατήσει για την υπόλοιπη ζωή τους.”

Πανομοιότυπα δίδυμα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο μέσα στη μήτρα και «ξεγελούν» τον θάνατο - Εικόνα 18 Πανομοιότυπα δίδυμα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο μέσα στη μήτρα και «ξεγελούν» τον θάνατο - Εικόνα 19

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ