9 «Παράξενες» Ερωτήσεις για τον Κόσμο μας, που οι Επιστήμονες αδυνατούν να Απαντήσουν ακόμα και Σήμερα.

Περιέργως, οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμα να απαντήσουν σε ορισμένα ερωτήματα που μας απασχολούν για τον κόσμο μας.

Ποιος ξέρει, ίσως σύντομα θα έρθει η μέρα που η ανθρωπότητα θα είναι σε θέση να λύσει αυτές τις απορίες.

Γιατί η φύση έχει προικίσει τις γυναίκες με μεγάλο στήθος;

9 «Παράξενες» Ερωτήσεις για τον Κόσμο μας, που οι Επιστήμονες αδυνατούν να Απαντήσουν ακόμα και Σήμερα. - Εικόνα0

Το στήθος των γυναικών, όπως και των θηλυκών πιθήκων, γεμίζει με γάλα μόνο όταν πρέπει να ταΐσουν τα μωρά τους. Αλλά το γυναικείο στήθος, σε αντίθεση με τους μαστούς των ζώων, είναι αρκετά μεγάλο και όταν δεν βρίσκεται σε περίοδο θηλασμού. Οι επιστήμονες συνεχώς διαφωνούν, γιατί είναι αναγκαίο.

Οι περισσότεροι εξελικτικοί βιολόγοι πιστεύουν ότι το στήθος χρησιμοποιείται για να προσελκύσει το αντίθετο φύλο. Υποδεικνύει ότι μια γυναίκα θα φρόντιζε καλά τους μελλοντικούς απογόνους της.

Οι ανθρωπολόγοι αμφιβάλλουν για αυτό το συμπέρασμα, γιατί σε πολλούς πολιτισμούς οι άνδρες δεν βρίσκουν το γυναικείο στήθος ερωτικό.

Γιατί οι φάλαινες ξεβράζονται στη στεριά;

9 «Παράξενες» Ερωτήσεις για τον Κόσμο μας, που οι Επιστήμονες αδυνατούν να Απαντήσουν ακόμα και Σήμερα. - Εικόνα1

Ο Αριστοτέλης αναρωτιόταν γιατί τα κοπάδια από φάλαινες και δελφίνια ξεβράζονται στη στεριά. Καθώς εγκλωβίζονται στα ρηχά, γρήγορα πεθαίνουν.

Υπάρχουν δεκάδες υποθέσεις γιατί συμβαίνει αυτό:

Μεταβολές στον άνεμο φυσάνε το πλαγκτόν προς την ακτή, προσελκύοντας τις φάλαινες πολύ κοντά στη στεριά. Οι ηλιακές καταιγίδες κατά κάποιο τρόπο επηρεάζουν τα θηλαστικά. Πανικοβάλλονται σε περίπτωση επίθεσης από θηρευτές. Η ρύπανση των ωκεανών από θόρυβο των μηχανών των πλοίων, που τραυματίζουν τα όργανα της ακοής και του ηχοεντοπισμού των φαλαινών. Τι είναι το ζελέ που προέρχεται από μετεωρίτες;

9 «Παράξενες» Ερωτήσεις για τον Κόσμο μας, που οι Επιστήμονες αδυνατούν να Απαντήσουν ακόμα και Σήμερα. - Εικόνα2

Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βρίσκουν στο γρασίδι μια ουσία άγνωστης προέλευσης. Η ανάλυση της δείχνει ίχνη DNA σκουληκιών και βακτηρίων, πιθανώς επειδή τα δείγματα μολύνθηκαν από το έδαφος.

Σύμφωνα με διάφορες εξηγήσεις, αυτή η οργανική ουσία πιθανόν να προέρχεται από μπλε-πράσινα φύκια ή αμφίβια. Υπάρχει επίσης μια θεωρία ότι είναι ένα νέο είδος των μανιταριών.

Ακόμα δεν υπάρχει μια οριστική απάντηση, αλλά αυτό το ζελέ έχει συσχετιστεί με την πτώση των μετεωριτών, και έτσι το φαινόμενο πήρε το όνομά του.

Πώς είναι το εξάγωνο του Κρόνου;

9 «Παράξενες» Ερωτήσεις για τον Κόσμο μας, που οι Επιστήμονες αδυνατούν να Απαντήσουν ακόμα και Σήμερα. - Εικόνα3

Tο ατμοσφαιρικό φαινόμενο στον πλανήτη Κρόνο είναι ένα γεωμετρικά κανονικό εξάγωνο με διάμετρο 25.000 χιλιόμετρα. Το εξάγωνο είναι ένας μάλλον ασυνήθιστος ανεμοστρόβιλος.

Παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες κατάφεραν να προσομοιώσουν μια τέτοια δίνη στο εργαστήριο, είναι ακόμα ασαφές γιατί το όλο σύστημα είναι τόσο όμορφο και, το πιο σημαντικό, διαρκεί τόσο καιρό. Θα μπορέσουμε άραγε ποτέ να μιλήσουμε με ρομπότ;

9 «Παράξενες» Ερωτήσεις για τον Κόσμο μας, που οι Επιστήμονες αδυνατούν να Απαντήσουν ακόμα και Σήμερα. - Εικόνα4

Η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται συνεχώς, αλλά αν θα μπορούσε ποτέ να γίνει μια ανεξάρτητη και αυτάρκης οντότητα, να επικοινωνεί με ένα το πρόσωπο επί ίσοις όροις, παραμένει άγνωστο.

Μέχρι στιγμής, όλες οι προσπάθειες για να «διδάξουμε» σε τεχνητή νοημοσύνη να σκέφτεται σαν ένα άτομο, δεν έχουν καρποφορήσει.

Πως ξεκίνησε η ζωή;

9 «Παράξενες» Ερωτήσεις για τον Κόσμο μας, που οι Επιστήμονες αδυνατούν να Απαντήσουν ακόμα και Σήμερα. - Εικόνα5

Σήμερα επικρατεί η θεωρία ότι η ζωή προέκυψε από ανόργανα συστατικά, ως αποτέλεσμα φυσικών και χημικών διεργασιών. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές άγνωστες λεπτομέρειες.

Δεν είναι ακόμα σαφές, πως έγινε το πέρασμα από το άψυχο στη ζωή, και πως τα προκύπτοντα μόρια απέκτησαν την ικανότητα να μεταφέρουν γενετικές πληροφορίες.

Είναι αλήθεια ότι τα ζώα αισθάνονται τον σεισμό;

9 «Παράξενες» Ερωτήσεις για τον Κόσμο μας, που οι Επιστήμονες αδυνατούν να Απαντήσουν ακόμα και Σήμερα. - Εικόνα6

Περιπτώσεις παράξενης συμπεριφοράς των ζώων συντροφιάς πριν από κάποιο κατακλυσμό είναι γνωστά από την αρχαία Ελλάδα.

Η εξήγηση αυτού του γεγονότος ακόμα είναι αδύνατη, εν μέρει επειδή ένα πείραμα είναι εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί, καθώς πρέπει να γίνει σε πραγματικές συνθήκες.

Υπάρχει μια άποψη ότι οφείλεται σε φορτισμένα σωματίδια που απελευθερώνονται στον αέρα πριν από το σεισμό, αλλά αυτή η υπόθεση ακόμα δεν έχει διερευνηθεί σε βάθος.

Υπάρχουν σκούρες ραβδώσεις στον Άρη;

9 «Παράξενες» Ερωτήσεις για τον Κόσμο μας, που οι Επιστήμονες αδυνατούν να Απαντήσουν ακόμα και Σήμερα. - Εικόνα7

Οι ερευνητές που μελετούν τον Άρη δήλωσαν ότι οι σκοτεινές λωρίδες που εμφανίζονται στην επιφάνεια του, μπορεί να σχηματίστηκαν κατά τη διάρκεια περιοδικής ροής υδάτων.

Ήδη έχουν επιβεβαιώσει ότι οι σκούρες λωρίδες εμφανίζονται στις πλαγιές την άνοιξη και εξαφανίζονται πιο κοντά στο χειμώνα, και το μοτίβο επαναλαμβάνεται το επόμενο έτος, και στα ίδια σημεία.

Γιατί συμβαίνει αυτό, είναι ακόμα ασαφές. Ορισμένοι ειδικοί δεν αποκλείουν οι ραβδώσεις να εμφανίζονται από ξηρότητα.

Από που εμφανίστηκαν οι Σουμέριοι, και ποια γλώσσα μιλούσαν;

9 «Παράξενες» Ερωτήσεις για τον Κόσμο μας, που οι Επιστήμονες αδυνατούν να Απαντήσουν ακόμα και Σήμερα. - Εικόνα8

Από αυτό το λαό έχουν κληρονομήσει τον πολιτισμό τους, η Βαβυλώνα και η Ασσυρία. Οι Σουμέριοι ήταν πρωτοπόροι σε πολλούς τομείς της γνώσης και της επιστήμης, από την αστρονομία μέχρι την φυσική.

Ακόμη και η προέλευση της γλώσσας των Σουμερίων αποτελεί ένα από τα πιο πολύπλοκα επιστημονικά προβλήματα. Όλες οι συνδέσεις της γλώσσας των Σουμερίων με άλλες γλώσσες δεν οδηγούν πουθενά, καθώς η σφηνοειδής γραφή των Σουμερίων αποκρυπτογραφήθηκε από την εντελώς ξένη προς αυτή Ακκαδική γλώσσα, και με τη σειρά της δεν σχετίζεται με άλλες γλώσσες.
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ