Το παράπονο του Φλωρινιώτη: «Τρία χρόνια κάνω αίτηση για τιμητική σύνταξη και μου την απορρίπτουν»

gossip

Την αγανάκτησή του για τη συνεχή απόρριψη του αιτήματος για τιμητική σύνταξη καταγγέλλει ο Γιάννης Φλωρινιώτης μιλώντας στο περιοδικό «Λοιπόν», τονίζοντας ότι η επιλογή αυτή δε θα έπρεπε να γίνεται από συναδέλφους του.

«Το υπουργείο Πολιτισμού δίνει μια τιμητική σύνταξη σε αυτούς που προσφέρουν στον πολιτισμό. Εδώ και τρία χρόνια κάνω αίτηση για τιμητική σύνταξη κι έχει απορριφθεί. Είναι μια επιτροπή συναδέλφων από το σύλλογο τραγουδιστών, που προτείνουν στην επιτροπή του υπουργείου ποιος θα πάρει σύνταξη. Κακώς δίνουν σε συναδέλφους να επιλέγουν το ποιος θα πάρει σύνταξη, γιατί δίνουν σ’ εκείνους που γουστάρουν αυτοί, αυτούς προτείνουν. Τέτοιο μπούλινγκ…

Θέλω κάποια στιγμή να ξεκουραστώ, να έχω χρήματα να περάσω… Λένε για τον πολιτισμό… Εγώ έκανα δίσκο με Βάρναλη, Παλαμά, όλους τους Έλληνες ποιητές, μελοποιημένα τραγούδια. Ξεκίνησα να τραγουδάω με τον Μάρκο Βαμβακάρη, τον Γιάννη Παπαϊωάννου, τον Μητσάκη, το Πρόδρομο Τσαουσάκη. Ο πρώτος δίσκος που έκανα ήταν με ρεμπέτικα. Ποτέ δεν έμπλεξα σε δικές τους κλίκες και κυκλώματα, ήμουν πάντα ελεύθερος», είπε χαρακτηριστικά.

Το παράπονο του Φλωρινιώτη: «Τρία χρόνια κάνω αίτηση για τιμητική σύνταξη και μου την απορρίπτουν» - Εικόνα 2

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ