Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει νέα παρέμβαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, σήμερα, Τετάρτη, το μεσημέρι, στη Βουλή

Συγκεκριμένα, στη 13:30 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας και θα αναφερθεί στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες 60 ετών και άνω.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αιφνιδίασε του υπουργούς για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η απόφαση να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 60 ετών, διαφορετικά θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως, αιφνιδίασε ακόμη και τους υπουργούς, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συζητήσει το θέμα μόνο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, αφού ήθελε τις διαβεβαιώσεις τους ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας του μέτρου.

Τετραπλασιάστηκαν τα ραντεβού μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ, που προβλέπεται κάθε μήνα για όσους δεν κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου έως τις 16 Ιανουαρίου, τετραπλασίασαν τα ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα, από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στους άνω των 60, μόνο χθες, ημέρα που ανακοινώθηκε το μέτρο, κλείστηκαν περισσότερα από 9.000 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ τις τελευταίες 10 μέρες ο μέσος όρος ήταν 2.600 ραντεβού την ημέρα.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ