Πατέρας έφτιαξε για την ανάπηρη κόρη του προσθετικά πόδια από κονσέρβες επειδή δεν έχει χρήματα να της αγοράσει κανονικά

Εντυπωσιακό βίντεο δείχνει ένα μικρό κοpίτσι να χρησιμοποιεί προσθετικά πόδια από κονσερβοκούτια, σε στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στη Συρία.

Η 8χρονη Maya Ali Merhi και ο πατέρας της γεννήθηκαν χωρίς τα κάτω τους άκρα, μια κατάσταση που ονομάζεται συγγενής ακρωτηριασμός, η αιτία της οποίας είναι άγνωστη.

Ανίκανος να μπορέσει να πληρώσει για προσθετικά μέλη, ο πατέρας της Maya κατάφερε να φτιάξει ένα ζευγάρι προσθετικά πόδια από κονσερβοκούτια γεμισμένα με βαμβάκι και κομμάτια υφάσματος για την κόρη του, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους εκτοπισμένους πρόσφυγες στη Συριακή επαρχία Idlib.

Πατέρας έφτιαξε για την ανάπηρη κόρη του προσθετικά πόδια από κονσέρβες επειδή δεν έχει χρήματα να της αγοράσει κανονικά - Εικόνα 2

Στο βίντεο, η Maya στέκεται δίπλα στον πατέρα της, καθώς εκείνος εξηγεί το πώς έφτιαξε τα προσθετικά μέλη για την κόρη του.

“Έχω τοποθετήσει πλαστικό σε δύο κονσέρβες σαρδέλας με τις οποίες μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο.”

“Η καρδιά μου σπάει όταν τη βλέπω να σέρνεται μπροστά σε φίλους της, ενώ εκείνοι παίζουν και τρέχουν.”

Πατέρας έφτιαξε για την ανάπηρη κόρη του προσθετικά πόδια από κονσέρβες επειδή δεν έχει χρήματα να της αγοράσει κανονικά - Εικόνα 3

Ο Mohammed, ο οποίος χρειάζεται επίσης προσθετικά μέλη, δήλωσε: “Είναι δύσκολο, αλλά αυτά είναι καλύτερα από το τίποτα.”

Η οικογένεια εγκατέλειψε το Χαλέπι για να αποφύγει τις βομβιστικές επιθέσεις και τοποθετήθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Idlib.

Πατέρας έφτιαξε για την ανάπηρη κόρη του προσθετικά πόδια από κονσέρβες επειδή δεν έχει χρήματα να της αγοράσει κανονικά - Εικόνα 4

Ο Mohammed λέει ότι μπορεί τουλάχιστον να βρει παρηγοριά στο γεγονός ότι η οικογένειά του μπορεί να ζήσει μια ήσυχη ζωή στο στρατόπεδο αλλά έχει ένα όνειρο: ότι αυτός και η κόρη του θα μπορέσουν να περπατήσουν και πάλι.

Πατέρας έφτιαξε για την ανάπηρη κόρη του προσθετικά πόδια από κονσέρβες επειδή δεν έχει χρήματα να της αγοράσει κανονικά - Εικόνα 5

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, 13,1 εκατομμύρια άνθρωποι στη Συρία χρειάζονται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από πέντε εκατομμυρίων παιδιών.

Πατέρας έφτιαξε για την ανάπηρη κόρη του προσθετικά πόδια από κονσέρβες επειδή δεν έχει χρήματα να της αγοράσει κανονικά - Εικόνα 6

Τρία εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε πολιορκημένες περιοχές και στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και ο συνολικός αριθμός των εκτοπισμένων Σύριων έχει αυξηθεί στα 11,5 εκατομμύρια.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ