“Πεφταστέρια” στον ουρανό για δύο μέρες!

Σήμερα 21 και αύριο 22 Οκτωβρίου Ωριωνίδες «χορεύουν» στον ουρανό προσφέροντας ένα μαγικό θέαμα και για τις επόμενες έξι εβδομάδες, ως τα μέσα Νοεμβρίου. Η βροχή από τις γνωστές Ωριωνίδες κορυφώνεται το βράδυ της Παρασκευής (21/10) προς τα ξημερώματα του Σαββάτου στο βόρειο ημισφαίριο, το οποίο περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

“Πεφταστέρια” στον ουρανό για δύο μέρες! - Εικόνα 2

Τα συγκεκριμένα «πεφταστέρια» οφείλουν τι όνομά τους στον αστερισμό του Ωρίωνα και παρατηρούνται δύο φορές κάθε χρόνο στον ουρανό, όταν η τροχιά της Γης διασταυρώνεται με τα σωματίδια σκόνης που έχει αφήσει πίσω της η διέλευση του κομήτη του Χάλεϊ. Μάλιστα, τρέχουν με 67 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτα και αφήνουν τα εντυπωσιακά τους ίχνη στον ουρανό. Οι καλύτερες ώρες παρατήρησης, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν από το ξημέρωμα.

“Πεφταστέρια” στον ουρανό για δύο μέρες! - Εικόνα 3

Rate this item:1.002.003.004.005.00Submit Rating Rating: 5.0/5. From 4 votes. Please wait…

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΠερίεργα αγάλματα ανά τον κόσμο!Περίεργα αγάλματα ανά τον κόσμο!Εκπληκτικές αεροφωτογραφίες απο όλο τον κόσμο!Εκπληκτικές αεροφωτογραφίες απο όλο τον κόσμο!Perierga.gr - Πόσα ρούχα χωράει ένας μικρός σάκος;Πόσα ρούχα χωράει ένας μικρός σάκος;Φεστιβάλ λουλουδιών με ήρωες του DisneyΦεστιβάλ λουλουδιών με ήρωες του DisneyΜαγευτικός συνδυασμός λήψεων από τον έναστρο ουρανόΜαγευτικός συνδυασμός λήψεων από τον έναστρο ουρανόPerierga.gr - Νεκρά θάλασσαΝεκρά θάλασσα: Τίποτε δε ζει, τα… πάντα επιπλέουνΠώς να βγάλετε ένα φελλό μέσα από μπουκάλιΠώς να βγάλετε ένα φελλό μέσα από μπουκάλιΔιασταύρωση χωρίς φανάρια!Διασταύρωση χωρίς φανάρια!Περίπλοκοι και επικίνδυνοι δρόμοι!Περίπλοκοι και επικίνδυνοι δρόμοι!Perierga.gr - Ποιός είναι ο πραγματικός άντρας;Ποιος είναι ο πραγματικός άντρας;

Άδεια Creative CommonsΤα άρθρα του perierga.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link. Απαγορεύεται η συστηματική αναδημοσίευση.

Πολιτική Απορρήτου

Facebook Twitter GPlus GPlus
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ