Πέντε γραφικά χωριουδάκια στην Ελλάδα για χειμωνιάτικη μαγεία

διάφορα
Ταξίδι

Κάθε εποχή και μέρος έχουν τη δική τους χάρη. Ωστόσο, υπάρχουν τοπία στην Ελλάδα που κατά την διάρκεια του χειμώνα μοιάζουν με πραγματική μαγεία.

Από ορεινούς οικισμούς και πόλεις δίπλα σε λίμνες, φυσικά σπα και γραφικά χωριουδάκια στη σκιά δημοφιλέστερων χειμερινών προορισμών, οι εικόνες μιλούν μόνες τους και αποκαλύπτουν γοητευτικά μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφτεί ακόμη κι όταν το κρύο είναι τσουχτερό!

Νυμφαίο

Πέντε προορισμοί στην Ελλάδα για χειμωνιάτικη μαγεία - Εικόνα 2

Οι περισσότεροι το έχουν συνδυάσει με το χειμώνα, καθώς το χιονισμένο τοπίο ολόγυρά του το κάνει πραγματικά παραμυθένιο. Η ομορφιά του, ωστόσο, είναι τέτοια που όποια εποχή και να το επισκεφτεί κανείς πραγματικά θα μαγευτεί.

Ο λόγος για το Νυμφαίο που, όχι άδικα, θεωρείται ένα από τα ωραιότερα χωριά όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, σύμφωνα με τους περισσότερους ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Αγόριανη

Πέντε προορισμοί στην Ελλάδα για χειμωνιάτικη μαγεία - Εικόνα 4

Αμφιθεατρικά χτισμένη στην πλαγιά του Παρνασσού, στην πίσω πλευρά από την Αράχωβα, η Αγόριανη (ή Επτάλοφος όπως είναι η επίσημη ονομασία της) αποτελεί την έκπληξη του Παρνασσού για όσους την ανακαλύψουν.

Μέσα στο ελατοσκέπαστο τοπίο της περιοχής, το χωριό συναντάται σε υψόμετρο 850 μέτρων και συστήνει τους επισκέπτες του στην άλλη πλευρά του Παρνασσού. Εκείνη ενός ήρεμου και γραφικού χωριού, με πρωταγωνιστή τη φύση και τα γάργαρα τρεχούμενα νερά.

Μέτσοβο

Πέντε προορισμοί στην Ελλάδα για χειμωνιάτικη μαγεία - Εικόνα 6

Tο στολίδι της Πίνδου, είναι φημισμένο για την αναλλοίωτη βουνίσια ομορφιά και παράδοσή του, αποτελώντας σταθερή αξία και δημοφιλή προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου. Πιο συγκεκριμένα το χειμώνα, με το χιόνι να έχει απλώσει το λευκό πέπλο του παντού, μοιάζει πιο παραμυθένιο από ποτέ.

Το Μέτσοβο είναι ένας πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός -με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και την εμβληματική πλατεία του- και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.150 μέτρων, ανάμεσα στα βουνά της Πίνδου. Ο καλαίσθητος αυτός αρχοντικός οικισμός, με το άφθονο πράσινο αλλά και τα επιβλητικά βουνά γύρω του θα σας κλέψει την καρδιά από την πρώτη στιγμή.

Καστοριά

Πέντε προορισμοί στην Ελλάδα για χειμωνιάτικη μαγεία - Εικόνα 8

Μία από τις ομορφότερες, κατά κοινή ομολογία, πόλεις της βόρειας Ελλάδας, η οποία και το χειμώνα είναι πραγματικό χάρμα οφθαλμών. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή η φημισμένη λίμνη της Ορεστιάδας παγώνει, προσφέροντας στους επισκέπτες της πόλης απίστευτες εικόνες.

Λουτρά Πόζαρ

Πέντε προορισμοί στην Ελλάδα για χειμωνιάτικη μαγεία - Εικόνα 10

Τα Λουτρά Πόζαρ είναι ένας προορισμός όλων των εποχών, ενώ το χειμώνα όσοι έχουν απολαύσει τις βουτιές στο φυσικό αυτό σπα, μπορούν να βεβαιώσουν τη διαφορετική αίσθηση που σου δημιουργείται μέσα στα θερμά ιαματικά νερά των πηγών.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ