Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Δεν θέλω να βαφτίσω ακόμη τα παιδιά μου. Θέλω να διαλέξουν μόνα τους θρησκεία»

gossip
Εκκλησία
Θρησκεία

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε σχετικά με το ζήτημα της βάφτισης και εξηγεί γιατί δεν έχει βαφτίσει ακόμη το πρώτο της παιδί.

Λίγες μέρες πριν φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, μίλησε στην εκπομπή DOT από την συχνότητα του ΣΚΑΙ για τα παιδιά της και την απόφασή της να μην βαφτίσει, τουλάχιστον για την ώρα τα παιδιά της.

«Έχω μια φιλοσοφία γι’ αυτό το πράγμα. Είπα ότι αυτή τη στιγμή δεν θα γίνει αυτό» αναφέρει η ηθοποιός που έκανε περιοδεία με το θεατρικό έργο «Μόλις χώρισα» όλο το καλοκαίρι.

Όπως δηλώνει, το θέμα δεν είναι ζήτημα πίστης. «Πιστεύω, είναι κάποια πράγματα όμως που θέλω να γίνουν με τον δικό μου τρόπο. Θέλω να βρω έναν πνευματικό που να με αγγίξει» αναφέρει.

«Θα μου άρεσε το παιδί μου να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τη θρησκεία του» συμπληρώνει ωστόσο η ηθοποιός και προσθέτει: «Γνωρίζω ότι βαφτίζουμε τα παιδιά μας από τόσο μωρά γιατί στην τουρκοκρατία τα έπαιρναν και τα έκαναν Γενίτσαρους. Μπορεί να είναι μισή αλήθεια, όμως γιατί να μην μπορεί ένας άνθρωπος να επιλέξει;». «Γιατί πρέπει να το βιάσουμε το πράγμα; Δεν καταλαβαίνω;» συμπληρώνει.

Πάντως, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η οποία έφερε το δεύτερο της παιδί στα 41 της χρόνια, επισημαίνει ότι το ζήτημα της θρησκείας παραμένει δύσκολο στην Ελλάδα. «Προτιμώ να μην συζητώ γι’ αυτό γιατί είναι ένα θέμα πολύ ευαίσθητο για την ελληνική κοινωνία, το θέμα της θρησκείας» δήλωσε με νόημα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ