Πυρήνες της Φωτιάς: Φαιδρότητες τα λεγόμενα Πανούση -Τι λένε κύκλοι του πρώην υπουργού

Λίγες ώρες μετά τις «βόμβες» που εκτόξευσε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης, φίλοι και αλληλέγγυοι των «Πυρήνων της Φωτιάς» με επιστολή τους που δημοσιεύεται σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, σχολιάζοντας τα λεγόμενά του, κάνουν λόγο για «φαιδρότητες». 

Στην επιστολή τους οι αλληλέγγυοι των Πυρήνων διαμαρτύρονται για τη μεταγωγή και κράτηση στη ΓΑΔΑ φυλακισμένου των φυλακών Τρικάλων ο οποίος μεταφέρθηκε στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσει στη δίκη των Πυρήνων για την υπόθεση του Χαλανδρίου. Και ενώ εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τις μεταγωγές, ένα θέμα αρμοδιότητας των επιτροπών μεταγωγών του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφέρονται και στις δηλώσεις «βόμβα» του κ. Πανούση. Κύκλοι του πρώην υπουργού, σχολίαζαν ότι η επιστολή αυτή επιβεβαιώνει όλα όσα ο ίδιος καταγγέλλει το τελευταίο διάστημα. 

Ολόκληρη η ανάρτηση των φίλων και αλληλέγγυων των Πυρήνων στο Indymedia, έχει ως εξής: 

«ΜΕΤΑΓΩΓΕΣ- ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΤΥΠΟΥ Γ΄.

(Με φόντο τις δηλώσεις Πανούση)

Στις 6 Νοεμβρίου είχε καλεστεί από το δικαστήριο για την υπόθεση Χαλανδρίου (Σ.Π.Φ.) εμπρησμών (FAI)  και 5 ληστειών τραπεζών, ως μάρτυρας του αναρχικού συντρόφου της Σ.Π.Φ. Γεράσιμου Τσάκαλου , ο κρατούμενος Ντούσκο Φάμπιο. Ο Ντούσκο μετήχθη από τις φυλακές Τρικάλων, που κρατούνταν, στις 5 Νοεμβρίου στις φυλάκές Κορυδαλλού. Δύο ώρες μετά τη μεταφορά του στον Κορυδαλλό και συγκεκριμένα στην Γ πτέρυγα «εμφανίστηκε» εκτάκτως χαρτί από την ελληνική αστυνομία που με εντολή εισαγγελέα εφετών έδινε οδηγίες για τη μεταφορά του στη ΓΑΔΑ και φύλαξή του εκεί λόγω « επικινδυνότητας»…Τελικά μεταφέρθηκε στο Μεταγωγών και την επόμενη μέρα στις 7 το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στο δικαστήριο.

Διατυπώθηκε αίτημα στην δίκη να καταθέσει στην επόμενη συνεδρία, λόγω των συνεχών και εξοντωτικών του μεταγωγών, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό. Ο Ντούσκο δήλωσε στο δικαστήριο ότι είναι περήφανος για την φιλία του με τους Πυρήνες της Φωτιάς και αποχώρησε…

Λίγους μήνες μετά από τη μαζική απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ειδικές συνθήκες κράτησης, απομόνωσης μέχρι και αιφνιδιαστικές απαγωγές-μεταγωγές κρατουμένων προς τη ΓΑΔΑ και το Μεταγωγών. Με λίγα λόγια καταργήθηκε ο ειδικός χώρος Γ΄ στις φυλακές του Δομοκού, όμως το νομοσχέδιο για τις φυλακές  τύπου Γ΄ στην πλειοψηφία των άρθρων εξακολουθεί να ισχύει (βλέπε φύλαξη κρατουμένων σε αστυνομικά κτίρια με σκοπό την απομόνωσή τους από άλλους κρατούμενους).

Κι όλα αυτά με φόντο τις νέες προκλητικές δηλώσεις Πανούση για σχέσεις «τρομοκρατών»- πολιτικών που δήθεν «αποσκοπούν στην ηθική και φυσική του εξόντωση». Η δημοσιογραφική διαχείριση της φαιδρότητας των λεγομένων Πανούση σε συνδυασμό με τις αστυνομικο-δικαστικές απαγωγές- μεταγωγές κρατουμένων, αποδεικνύουν για πολλοστή φορά τα επικοινωνιακά παιχνίδια και τα κατασταλτικά πειράματα που γίνονται στις πλάτες των κρατουμένων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το νέο αυστηροποιημένο εσωτερικό μοντέλο διαχείρισης των φυλακών Κορυδαλλού. (Επιπλέον εσωτερικές απαγορεύσεις στην καθημερινότητα των κρατουμένων), καθώς και η αποσιώπηση της μεγάλης κινητοποίησης που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες τόσο στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού όσο και στις γυναικείες …

Οι τοίχοι των φυλακών δεν κρύβουν την ασχήμια τους

Οι κρατούμενοι δεν είναι μόνοι τους

Νίκη στον αγώνα τους

Να σταματήσουν οι εκδικητικές μεταγωγές- απαγωγές.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους    

Υ.Γ. Τις στιγμές που γραφόταν αυτό το κείμενο, πληροφορηθήκαμε πως απορρίφτηκε η αίτηση της Εύης Στατήρη για άρση των φασιστικών περιοριστικών όρων που της έχουν επιβληθεί…

Το σιδερένιο φασιστικό κράτος της αριστερής απόχρωσης του Σύριζα , συνεχίζει να επελαύνει…».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ