Για πολλά χρόνια μάζευε κάθε μονόλεπτο που έβρισκε στο δρόμο. Σήμερα ήρθε η ώρα να τα εξαργυρώσει.. Δείτε πόσα μάζεψε!

Τα σεντς κάτω στο δρόμο που συνήθως ο κόσμος προσπερνά αποδείχθηκαν θησαυρός για έναν άντρα από τη Louisiana, που επιτέλους θα εξαργυρώσει τα -φαινομενικά- μικροσκοπικά νομίσματα.

Ο Otha Anders έκανε 45 χρόνια να μαζέψει μισό εκατομμύριο σεντς, και κάθε ένα ήταν για εκείνον μια υπενθύμιση για «ευχαριστία» στο Θεό.

Για πολλά χρόνια μάζευε κάθε μονόλεπτο που έβρισκε στο δρόμο. Σήμερα ήρθε η ώρα να τα εξαργυρώσει.. Δείτε πόσα μάζεψε! - Εικόνα1

«Πείστηκα ότι το να βρω ένα χαμένο ή πεσμένο σεντ είναι ένα επιπλέον κίνητρο σταλμένο από το Θεό για να μου θυμίζει πάντα να είμαι ευγνώμων», λέει ο 73χρονος Anders στο The News–Star.

Αφού η ασφάλεια ιδιοκτησία σπιτιού σύμφωνα με πληροφορίες δεν καλύπτει το κόστος της συλλογής του, πήρε προσεκτικά τα πολύτιμα σεντς του στην τράπεζα Origin Bank την Τρίτη το απόγευμα.

Τα 15 πλαστικά δοχεία στα οποία τα τοποθέτησε, έχουν βάρος 2.450 κιλά και χωρητικότητα 19 λίτρα, χρειάστηκαν τσεκούρι και σφυρί για να ανοίξουν πριν ξεκινήσει η 5ωρη διαδικασία μέτρησης.

Για πολλά χρόνια μάζευε κάθε μονόλεπτο που έβρισκε στο δρόμο. Σήμερα ήρθε η ώρα να τα εξαργυρώσει.. Δείτε πόσα μάζεψε! - Εικόνα2

Ο Anders είναι τώρα πλουσιότερος κατά $5.136,14 και σύμφωνα με πληροφορίες θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να καλύψει το λογαριασμό του οδοντίατρου.

«Δεν ξόδευα ποτέ ούτε ένα σεντ», λέει για τη συλλογή του με νομίσματα. «Χαλούσα δολάριο πριν δώσω ένα σεντ.»

Ο Anders οφείλει σε άλλους την τεράστια συλλογή του από σεντς που ξεκίνησε το 1970.

Για πολλά χρόνια μάζευε κάθε μονόλεπτο που έβρισκε στο δρόμο. Σήμερα ήρθε η ώρα να τα εξαργυρώσει.. Δείτε πόσα μάζεψε! - Εικόνα3

Αν και πολλά μέλη της οικογένειά του, φίλοι, αλλά και μαθητές που επέβλεπε ενώ ήταν τιμωρία στο σχολείο Jackson School Board, θέλανε να του χαρίσουν σεντς, ο Anders ποτέ δεν τους άφησε να το κάνουν χωρίς ανάλογη ανταπόδοση.

«Ήθελα την εσωτερική ικανοποίηση ότι ο Θεός και εγώ αποκτήσαμε αυτή τη συλλογή.»

Για πολλά χρόνια μάζευε κάθε μονόλεπτο που έβρισκε στο δρόμο. Σήμερα ήρθε η ώρα να τα εξαργυρώσει.. Δείτε πόσα μάζεψε! - Εικόνα4

Ο Anders ήταν περήφανος και χαρούμενος για τη συλλογή του, τόσο που αρνήθηκε μια προσφορά από την κυβέρνηση για μπόνους $25 για κάθε $100 σεντς που έδινε, το ’70.

Η συναλλαγή δεν έκανε στον Anders, οπότε περίμενε και έμεινε προσηλωμένος στην αποστολή του να είναι ευγνώμων για κάθε σεντ που μάζευε.

Καθώς ο Anders έβλεπε τη συλλογή του να πέφτει σε μηχανήματα μέτρησης, θυμήθηκε τον φίλο του τον Jack ‘Domino Kid’ Brown που μάζευε νομίσματα των 5 σεντς.

«Ο Jack μάζευε νομίσματα των 5 σεντς όταν εγώ μάζευα σεντς, και κάθε νόμισμα των 5 που έβρισκα το κράταγα για εκείνον», είπε. «Κι εκείνος έκανε το ίδιο για μένα.»

Η «ανταγωνιστική ανταλλαγή» βοήθησε και τους 2 άντρες, καθώς οι συλλογές τους μεγάλωναν.

Για πολλά χρόνια μάζευε κάθε μονόλεπτο που έβρισκε στο δρόμο. Σήμερα ήρθε η ώρα να τα εξαργυρώσει.. Δείτε πόσα μάζεψε! - Εικόνα5

Κοιτώντας πίσω στα 45 χρόνια που μάζευε σεντς και δόξαζε το Θεό, ο Anders λέει: «Υπήρχαν μέρες που δεν προσευχόμουν και αρκετά συχνά, ένα χαμένο ή πεσμένο σεντ εμφανιζόταν για να μου το θυμίσει.»

Credit: liftbump.com
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ