Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κάνουν οι πρόσφυγες: Θέλουν να κατασκηνώσουν στην πλατεία Αριστοτέλους [εικόνες & βίντεο]

Πορεία προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας στα Διαβατά.

Περίπου 100 άτομα ξεκίνησαν το μεσημέρι με τα πόδια από τα Διαβατά και έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, μέσω της οδού Μοναστηρίου.

Αυτή την ώρα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες βρίσκονται στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους και κρατούν πανό στο οποίο αναγράφεται: «Στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά. Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Στη φυλακή οι φασίστες. Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι. ΚΕΕΡΦΑ».

Νωρίτερα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία οδό, στο ρεύμα προς ανατολικά, από το ύψος του ναού των Αγίων Πάντων.

Θέλουν να κατασκηνώσουν στην Αριστοτέλους

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα της Θεσσαλονίκης οι πρόσφυγες θέλουν να κατασκηνώσουν για δύο μέρες στην Αριστοτέλους για να διαμαρτυρηθούν για τα κλειστά σύνορα αλλά και για τις συνθήκες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά. Σημειώνεται ότι πολλοί είναι εκείνοι που έχουν μαζί τους αποσκευές και υπνόσακους.

 

Πηγή φωτο & βίντεο: seleo.gr, thestival.gr

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ