Πως θα ξεθολώσεις γρήγορα το παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Αυτοκίνητα
διάφορα

Είναι το πιο σπαστικό πράγμα τον χειμώνα όταν θες να ξεκινήσεις με το που μπεις στο αυτοκίνητο, ευτυχώς λύνεται εύκολα.

Πριν καταφύγεις στην ακραία και μη παραγωγική λύση του παππού με το πανάκι ή την βάρβαρη και βάναυση λύση του να ανοίξεις τέντα τα παράθυρα μέχρι να πάθουν κρυοπαγήματα οι συνεπιβάτες σου, τσέκαρε τι σύστημα air condition έχει το αυτοκίνητό σου.

Αν είσαι τυχερός και προνομιούχος με σύστημα κλιματισμού δεν έχεις να κάνεις τίποτα περισσότερο από το να πατήσεις απλά το κουμπί με τη σχετική ένδειξη. Σε πολύ λίγο το παρμπρίζ θα έχει ξεθολώσει και θα είσαι έτοιμος να φύγεις με απόλυτη ασφάλεια. Στην περίπτωση όμως που έχεις απλό air condition, θα χρειαστεί να κάνεις ένα μικρό τελετουργικό.

Επιλέγεις τη ροή του αέρα να κατευθυνθεί όλη προς το παρμπρίζ, στην συνέχεια ανοίγεις το air condition στη μέγιστη θερμοκρασία και στη μέγιστη ένταση αέρα. Σε κάθε περίπτωση αν ανοίξεις ένα τσικ το παράθυρο να ανακυκλωθεί πιο γρήγορα ο αέρας και να αποβληθεί η υγρασία από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, το ξεθάμπωμα θα είναι ακόμα πιο γρήγορο.

Για το πίσω τζάμι δεν χρειάζεται κάτι άλλο, αφού όλα τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με αντιστάσεις που ενεργοποιούνται από το σχετικό κουμπί. Για πιο μόνιμη λύση ή για παμπάλαια αυτοκίνητα που δεν έχουν ούτε air condition μπορείς να περάσεις το εσωτερικό του παρμπρίζ με ένα αντιθαμβωτικό σπρέι που θα βρεις σε κάθε βενζινάδικο ή κατάστημα με είδη αυτοκινήτου.

Πηγή: ratpack.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ