10 πράγματα που δεν ανέχονται οι γυναίκες στα 40 τους

Δεν θα χαλάσω τη διάθεσή μου απαντώντας σε κάποιον που θα μου μιλήσει με αγένεια, έμεινα μακριά από λυκοφιλίες, έπαψα να τα δίνω όλα για όλα για να ευχαριστώ τους άλλους και έκοψα πολλά άλλα που κόβουν οι γυναίκες στα 40 τους.

Σε λίγες μέρες κλείνω τα 43 και είμαι πανευτυχής γι’ αυτό. Τις προάλλες τα παιδιά μου με ρώτησαν ποια ηλικία είναι η αγαπημένη μου. «Αυτή στην οποία βρίσκομαι τώρα παιδιά μου είναι η καλύτερη», τους είπα.

Μου είπαν ότι και πέρυσι είπα το ίδιο και πρόπερσι και παραπρόπερσι και έχουν δίκιο. Κάθε ηλικία για μένα είναι ωραία. Δεν θα με ακούσεις ποτέ να πω «Αχ, μακάρι να ήμουν 10, 20, 30». Όλες οι ηλικίες για μένα έχουν την ομορφιά τους είτε είσαι μόνη είτε έχεις σύντροφο.

Όταν φτάσεις και εσύ στη φανταστική ηλικία των 40, θα καταλάβεις ότι έχεις λύσει τα περισσότερα από τα προβλήματά σου και ξέρεις τι σου γίνεται και τί ζητάς. Υπάρχουν πράγματα που συνειδητά επέλεξες να αφήσεις στο παρελθόν σου και πολύ καλά έκανες:

Τα στενά ρούχα

Κάποτε φορούσα τόσο στενά τζιν, σοuτιέν, εσώpουχα και φορέματα που δεν μπορούσα να περπατήσω. Ειδικά κάτι εσώpουχα και τζιν με δυσκόλευαν τόσο πολύ που δεν μπορούσα ούτε να κάτσω, γιατί πονούσα εκεί χαμηλά. Μέγα λάθος. Το σώμα πρέπει να είναι ελεύθερο να κινείται χωρίς να πιέζεται και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να πάρουμε ένα νούμερο μεγαλύτερο στα ρούχα μας. Μην ξεχνάς ότι το σώμα στα 40 αρχίζει σιγά-σιγά να αλλάζει. Φυσικά κρατάω τα παλιά μου τζιν με την ελπίδα κάποτε να χωρέσω, αλλά δεν το βλέπω.

Κακό σeξ

Στα 40 μας έχουμε κάνει τόσο πολύ σeξ που ξέρουμε τι μας αρέσει και τι όχι. Παύουμε πλέον να συμβιβαζόμαστε. Μας αρέσουν αυτά και τίποτα λιγότερο. Έχουμε φωνή και τη χρησιμοποιούμε για να εκφράσουμε τι είναι αυτό που ψάχνουμε και τι είναι αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε. Αν θέλουμε να κάνουμε σeξ στην πισίνα ή σε ξενοδοχείο για να θυμηθούμε τις παλιές, καλές εποχές, θα το κάνουμε, αρκεί ο παρτενέρ να μας εμπνέει.

Παγωτό με 0% λιπαρά τέλος

Έχω αφήσει από καιρό πίσω μου τις εποχές που μέτραγα την κάθε θερμίδα και κοίταζα κάθε φορά που έτρωγα τα μπούτια μου μήπως πάχυναν. Θέλω πλέον το παγωτό όπως είναι, με όλα του τα λιπαρά, με όλη του τη γεύση, με όλο του το μεγαλείο. Αρκετά το στερήθηκα.

Δεν θα χαλάσω τη διάθεσή μου απαντώντας σε κάποιον που θα μου μιλήσει με αγένεια

Στα 43 μου δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με τον καθένα που είναι αγενής απέναντί μου. Έχω τόσα άλλα πράγματα στο κεφάλι μου που η αγένεια είναι από εκείνες τις κακές συνήθειες που μου περνά πλέον εντελώς απαρατήρητη. Σηκώνω το κεφάλι  και περπατάω χωρίς να τους κοιτάω καν.

Δεν αφήνω τους φόβους μου να με εμποδίσουν

Κανείς δεν είναι ατρόμητος, ούτε κι εγώ, αλλά δεν αφήνω τους φόβους μου να μου ορίσουν τη ζωή. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψω στους φόβους μου να με εμποδίσουν από το να κάνω αυτό που θέλω. Η ζωή είναι ωραία και με το φόβο δεν πήγε κανείς μπροστά.

Έπαψα να τα δίνω όλα για όλα για να ευχαριστώ τους άλλους

Έκανα ό, τι καλύτερο μπορούσα τις τέσσερις αυτές δεκαετίες της ζωής μου για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Τέλος. Τώρα με νοιάζει μόνο ο εαυτός μου και να είμαι εγώ καλά.

Αρκετά με τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Αυτό ισχύει όχι μόνο για εμάς τις σαραντάρες, αλλά για όλο τον κόσμο. Χαμηλώνεις προσδοκίες και μαζί χαμηλώνει και η αρτηριακή σου πίεση, άρα έχεις περισσότερες πιθανότητες να ζήσεις μία όμορφη και ήρεμη ζωή. Ξέρεις ότι η ζωή είναι σκληρή και η κατάσταση του καθενός διαφορετική. Συγχωρείς πιο εύκολα και δεν χαλιέσαι με το παραμικρό, πράγμα που σε κάνει πιο ευτυχισμένη από ποτέ.

Σταμάτησα να φέρομαι σαν να είμαι η μία και μοναδική που δεν της λείπει τίποτα

Το δοκίμασα, αλλά το μίσησα. Στο τέλος το μόνο που ήθελα ήταν να είμαι περιτριγυρισμένη από ανθρώπους που με αγαπούν παρά τις ατέλειές τους. Στα 40 σου αναθεωρείς πολλά και συνειδητοποιείς ότι τα σημαντικά δεν είναι τα υλικά αγαθά, αλλά η αγάπη των δικών σου ανθρώπων.

 Έμεινα μακριά από λυκοφιλίες

Πλέον τις εντοπίζω από χιλιόμετρα μακριά. Σε όλες μας έτυχε κάποια στιγμή να έχουμε μια φίλη που το έπαιζε φίλη, αλλά καραδοκούσε πότε θα μας βγάλει το μάτι. Κράτησα μακριά μου τους συμφεροντολόγους και τους εγωιστές. Δεν χρειάζομαι κανέναν τους.

Σταμάτησα να συγκρίνω τον εαυτό μου με τους άλλους

Στα 20 μου το έκανα, αλλά τώρα πια όχι. Είναι το πιο καταστρεπτικό που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος. Οι συνεχείς συγκρίσεις σου «τρώνε» τη ζωή. Βλέπεις κάποια πιο όμορφη, πιο νέα με πιο πολλά λεφτά ή με περισσότερες κατακτήσεις και κατευθείαν αρχίζεις τις συγκρίσεις. Η ζωή δεν είναι ανταγωνισμός, αλλά συναγωνισμός. Επειδή κάποιος τα κατάφερε καλύτερα στη ζωή του δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερος από σένα.

Ίσως σου πάρει λίγο χρόνο, αλλά άπαξ και ανακαλύψεις τα 10 αυτά κλειδιά της ευτυχίας δεν θα θες να ξαναεπιστρέψεις στην παλιά σου ζωή.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ