Πράγματα που οι ώριμες γυναίκες δεν κάνουν στις σχέσεις τους – Οι εpωτικές σχέσεις είναι σύνθετες και δύσκολες.

Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που οι γυναίκες κάνουν και τις συνιστούν απίστευτα ανώριμες έως και καταστρεπτικές για την ευτυχία της σχέσης. Παραδειγματίσου λοιπόν και δες τα πράγματα που οι ώριμες γυναίκες δεν κάνουν στις σχέσεις τους:

1. Δεν ξεχνούν να λένε «ευχαριστώ» στο σύντροφό τους.

Όταν βρίσκεσαι για καιρό σε μία σχέση, αρχίζεις να θεωρείς ως δεδομένα κάποια πράγματα με αποτέλεσμα να σταματήσεις να εκτιμάς. Οι ώριμες γυναίκες, ωστόσο, συνειδητοποιούν ότι το να μοιράζεσαι τη ζωή σου με έναν άλλο άνθρωπο είναι δώρο – επομένως ποτέ μην ξεχνάς να τον ευχαριστείς γι’ αυτό.

2. Δεν επικεντρώνονται στα αρνητικά στοιχεία του συντρόφου τους.

Οι ώριμες γυναίκες επικεντρώνονται στα καλά στοιχεία του συντρόφου τους και όχι στα αρνητικά. Δεν τον κατακρίνουν για τα ελαττώματα του ούτε και προσπαθούν να τον αλλάξουν, αντιθέτως κατανοούν πως και οι ίδιες έχουν ελαττώματα, έτσι τον εκτιμούν και τον αγαπούν γι’ αυτό που είναι.

3. Δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους.

Κατανοούν ότι η ιδανική σχέση είναι αυτή μέσα στην οποία κανείς από τους δύο δε μένει πίσω, αντιθέτως βγάζει προς τα έξω τον καλύτερο σου εαυτό. Μία καλή σχέση σε ενθαρρύνει να κυνηγάς τα όνειρά σου και μία ώριμη γυναίκα δε θα ένιωθε ποτέ ευτυχισμένη σε μία σχέση που θα σταματούσε να ακολουθεί τα όνειρά της.

4. Δεν παρατούν την αυτοεκτίμησή τους.

Είναι φυσιολογικό να αλλάζεις κατά τη διάρκεια μιας σχέσης. Αναγκάζεσαι να συμβιβαστείς και να παραμερίσεις μερικά χαρακτηριστικά του εαυτού σου για να «κουμπώσουν» με εκείνα του συντρόφου σου. Όμως οι ώριμες γυναίκες δεν επιτρέπουν ποτέ στους συντρόφους τους να τους μιλούν με κακό τρόπο ή να τις υποτιμούν. Περιμένουν από τους συντρόφους τους να τους φέρονται όπως τους αρμόζει.

5. Δεν παίρνουν το «σ’ αγαπώ» ελαφρά τη καρδία.

Οι ώριμες γυναίκες δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτές τις δύο λέξεις, επομένως προσπαθούν πολύ ώστε να τις διατηρούν ξεχωριστές, ανεξάρτητα με το πόσο καιρό είναι με τον σύντροφό τους. Δεν λένε «σ’ αγαπώ» στο τέλος κάθε συζήτησης. Το λένε όποτε πρέπει κι όποτε το νιώθουν πραγματικά.

6. Δεν νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνούν με τον σύντροφό τους κάθε ώρα και λεπτό.

Γιατί πολύ απλά ο καθένας έχει τη δική του πολυάσχολη ζωή. Έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση, αλλά κι εμπιστοσύνη στο σύντροφό τους ώστε να μην έχουν την ανάγκη να μιλούν στο τηλέφωνο ή να στέλνουν μηνύματα μαζί του όλη την ώρα, κάτι που θεωρούν και χάσιμο χρόνου.

7. Δεν αφήνουν τον σύντροφό τους να παίρνει όλες τις αποφάσεις.

Καταρχάς σε μία ώριμη σχέση, ο ένας θα πρέπει να σέβεται τις αποφάσεις του άλλου και να μην τις κατακρίνει. Φέρσου έτσι στο σύντροφό σου, ώστε να εκτιμά πάντα τις αποφάσεις και τα θέλω σου.

8. Δεν μοιράζονται τα μυστικά της σχέσης τους με όλο τον κόσμο.

Συνειδητοποιούν την αξία της εχεμύθειας που είναι αναγκαία για να κρατηθεί η σχέση δυνατή. Δεν θέλουν να ξέρει όλος ο κόσμος για τους τσακωμούς, τα προβλήματα και τη σeξουαλική ζωή με τον σύντροφό τους. Δεν συζητούν τα σημαντικά προβλήματα με τους φίλους τους ούτε τα κοινοποιούν στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά επικεντρώνονται στο να τα λύσουν άμεσα με τον σύντροφό τους.

9. Δεν ζηλεύουν τα επιτεύγματα του συντρόφου τους.

Γίνονται ένα με την ευτυχία του συντρόφου τους και χαίρονται με τη χαρά τους.

10. Δεν ξεχνούν ποιες είναι.

Συνήθως όταν μπαίνεις σε μία νέα σχέση, είναι φυσιολογικό να ενδιαφέρεσαι περισσότερο για τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα του συντρόφου σου. Είναι ωραίο και διασκεδαστικό να κάνετε δραστηριότητες μαζί, αλλά οι ώριμες γυναίκες δεν παραμερίζουν τις δικές τους ασχολίες και ενδιαφέροντα για κάποιον άλλο. Αντιθέτως, βρίσκουν χρόνο τόσο για τις δραστηριότητες μαζί με τον σύντροφό τους όσο και κατά μόνας.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ