Πραγματικές ιστορίες ναρκομανών με το πριν και το μετά που απεξαρτήθηκαν

Όλοι έχουμε ακούσει για τις καταστροφικές συνέπειες των ναρκωτικών, του αλκοόλ και του καπνίσματος στο σώμα μας. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει τις συνέπειες της εξάρτησης τόσο καλά όσοι εκείνοι που έχουν περάσει από αυτή την διαδικασία.

Δείτε παρακάτω ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν να ξεπεράσουν τον εθισμό τους. Τα παραδείγματά τους είναι η καλύτερη απόδειξη για τα οφέλη του υγιεινού τρόπου ζωής.

4 χρόνια χωρίς ηρωίνη και αμφεταμίνες

Πραγματικές ιστορίες ναρκομανών με το πριν και το μετά που απεξαρτήθηκαν - Εικόνα 1

Η 26χρονη Ντέζα Χολ μοιράστηκε την ιστορία της στην σελίδα της στο Facebook: “Σήμερα, κλείνω 4 χρόνια καθαρή από την ηρωίνη και τις αμφεταμίνες…Στην αριστερή φωτογραφία είμαι εγώ, όταν με συνέλαβαν. Εκείνη η μέρα ήταν συμπτωματικά η μέρα που παραδόθηκα στον Θεό. Με την βοήθεια του Θεού θα τελειώσω το πτυχίο μου και θα εργαστώ ως ιερέας σε φυλακές. Έχω ένα όμορφο παιδί 18 μηνών και κάθε μέρα ευχαριστώ τον Θεό που δεν είμαι ακόμα εκεί που ήμουν.”

10 χρόνια χωρίς μεθαμφεταμίνες

Πραγματικές ιστορίες ναρκομανών με το πριν και το μετά που απεξαρτήθηκαν - Εικόνα 2

Αυτή η γυναίκα θυμάται τα χρόνια του εθισμού της ως τα πιο δύσκολα και σκληρά χρόνια της ζωής της: “19 ετών. Νόμιζα, ότι ήμουν ο πιο εκπληκτικός άνθρωπος του κόσμου. Ζύγιζα περίπου 50 κιλά. Ήμουν χαζή. Έκλεβα τους φίλους μου για να πάρω ναρκωτικά. Έκλεβα την οικογένειά μου για να πάρω ναρκωτικά. Έλεγα ψέματα και εξαπατούσα. Πλήγωσα πολύ καλούς ανθρώπους.” Χάρη στην αποχώρηση η ζωή της νεαρή γυναίκας άλλαξε τελείως: “Έχω καταφέρει τόσα πολλά από τον άνθρωπο που ήμουν πριν από 10 χρόνια. Είμαι ολοκληρωμένη, δυνατή και πραγματικά περήφανη για τον εαυτό μου.”

8 μήνες χωρίς ηρωίνη

Πραγματικές ιστορίες ναρκομανών με το πριν και το μετά που απεξαρτήθηκαν - Εικόνα 3

Αυτή η νεαρή γυναίκα έγραψε στην σελίδα της στο Instagram: “8 θαυμάσιοι μήνες νηφάλια…ο περισσότερος καιρός που είμαι νηφάλια, χωρίς να με αναγκάζουν. Επειδή αυτή την φορά το θέλω.”

2 χρόνια και 3 μήνες χωρίς ηρωίνη

Πραγματικές ιστορίες ναρκομανών με το πριν και το μετά που απεξαρτήθηκαν - Εικόνα 4

Αυτή η κοπέλα εθίστηκε στην ηρωίνη εξαιτίας του πρώην φίλου της, ο οποίος αποφάσισε να την βοηθήσει στα οικογενειακά προβλήματα που είχε με αυτόν τον τρόπο. Στάλθηκε σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης από έναν δικαστή, ο οποίος της πήρε την επιμέλεια της κόρης της. “Κρίθηκα ένοχη στο δικαστήριο και με έβαλε στην φυλακή μέχρι να μου βρει ένα κρεβάτι σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης. Από εκεί πήγα στο καλύτερο κέντρο αποτοξίνωσης της πολιτείας μου. Η αποτοξίνωση ήταν μια δύσκολη μάχη, αλλά τώρα είμαι στο σημείο που όλα αυτά μου φαίνονται σαν ένα κακό όνειρο”, αναφέρει.

6 χρόνια χωρίς αμφεταμίνη

Πραγματικές ιστορίες ναρκομανών με το πριν και το μετά που απεξαρτήθηκαν - Εικόνα 5

Η Σάνα Έκολς-Γουάιτ παραδέχεται: “Κράτησα αυτή την φωτογραφία για να υπενθυμίζω στον εαυτό μου που ήμουν. Ένιωθα νικημένη. Κοιτάζω την άλλη φωτογραφία και σκέφτομαι “Μπράβο, τα κατάφερα.” Σήμερα, γιορτάζω την ζωή μου. 6 χρόνια καθαρή από τις αμφεταμίνες. Αν βρίσκεσαι ακόμα στην μέση αυτού του κακού εφιάλτη, να ξέρεις ότι υπάρχει ελπίδα. Μπορείς να το κερδίσεις και να έχεις μια όμορφη ζωή. ΠΟΤΕ δεν είναι αργά.”

6 χρόνια χωρίς κοκαΐνη και ηρωίνη

Πραγματικές ιστορίες ναρκομανών με το πριν και το μετά που απεξαρτήθηκαν - Εικόνα 6 Αυτές είναι φωτογραφίες του φωτογράφου Γκράχαμ Μάκλντο. Τώρα, θυμάται τον εθισμό του και την μάχη που έδωσε για να τον νικήσει: “Όταν παίρνεις ναρκωτικά, δεν σκέφτεσαι ποτέ ότι θα μπορέσεις να γυρίσεις εκεί που ήσουν ή να έχει μια φυσιολογική ζωή. Αλλά μπορείς, δεν είναι εύκολο είναι όμως εφικτό. Τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο, αλλά μπορεί να είναι κάτι που σε ολοκληρώνει και σου αλλάζει την ζωή. Έτσι ήταν για μένα. Θέλω να πω, ότι οι προτεραιότητες μου είναι διαφορετικές τώρα. Όχι ότι ήμουν κακός ή εγωιστής, αλλά σκέφτομαι περισσότερο τους άλλους ανθρώπους και βλέπω διαφορετικά την ανθρωπότητα. Είμαι πολύ πιο παθιασμένος με την ζωή.”

3.5 μήνες χωρίς ναρκωτικά

Πραγματικές ιστορίες ναρκομανών με το πριν και το μετά που απεξαρτήθηκαν - Εικόνα 7

Η Βανέσα εξομολογείται, ότι ο εθισμός της την έκανε να σκεφτεί την αυτοκτονία, γιατί δεν μπορούσε να αντέξει την συνεχή πόνο. Ευτυχώς, βρήκε την θέληση να αγωνιστεί και να ζητήσει βοήθεια: “Περιβάλλω τον εαυτό μου με δυνατές γυναίκες, δουλεύω με χορηγό και παίρνω προτάσεις. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορεί να σου κάνει δώρο η νηφαλιότητα. Μην παραιτηθείτε πριν συμβεί το θαύμα.’”

6 χρόνια χωρίς οπιούχα

Πραγματικές ιστορίες ναρκομανών με το πριν και το μετά που απεξαρτήθηκαν - Εικόνα 8

Η απεξάρτηση δεν ήταν εύκολη για αυτόν τον άντρα. “Η περίοδος της απόσυρσης ήταν κόλαση…Την πρώτη βδομάδα την πέρασα στην φυλακή. Τις υπόλοιπες στο σπίτι της μαμάς μου κουλουριασμένος σε εμβρυακή στάση. Αν παλεύετε τώρα με την απεξάρτηση, παραμείνετε στην μάχη. Πιστέψτε με, μάλλον δεν θυμάστε πόσο ωραίο είναι να ξυπνάς το πρωί και να μην έχεις την ανάγκη να αναζητήσεις ναρκωτικά”, αναφέρει ο ίδιος.

1 χρόνος χωρίς ηρωίνη

Πραγματικές ιστορίες ναρκομανών με το πριν και το μετά που απεξαρτήθηκαν - Εικόνα 9

Η Αλίσα Γκαουντίνιερ ξεκίνησε την ηρωίνη στα 14 της. Τώρα, είναι 20 ετών και εργάζεται ως νηπιαγωγός. Αυτή είναι η άποψη της για την εποχή που ήταν εθισμένη: “Θα σας πουν όλα τα τρομακτικά πράγματα, αλλά το πιο τρομακτικό πράγμα που δεν θα σας πουν είναι, ότι θα το λατρέψετε. Δεν νιώθω αυτή την διαρκή πίεση να βγω έξω, να κάνω κάτι ή να προσποιηθώ κάποια που δεν είμαι. Απλά επικεντρώνομαι στο να είμαι ο εαυτός μου.”

5 μήνες χωρίς ηρωίνη, κοκαΐνη και έκσταση

Πραγματικές ιστορίες ναρκομανών με το πριν και το μετά που απεξαρτήθηκαν - Εικόνα 10

Όπως πολλοί ναρκομανείς έτσι και αυτός ο άντρας πήγε φυλακή εξαιτίας του εθισμού του: “Είχα 3 κακουργήματα και 3 πλημμελήματα. Δόξα τω Θεώ 2 από τα κακουργήματα έγιναν πλημμελήματα.” Τώρα, βρίσκεται σε ένα κέντρο απεξάρτησης στην Βαλτιμόρη: “Είμαι εδώ από τότε που αποφυλακίστηκα. Ξέρω, ότι 5 μήνες δεν είναι πολύς καιρός, αλλά είναι σπουδαίο για μένα. Ποτέ δεν είχα πραγματικό χρόνο πριν, οπότε αυτό είναι τέλειο. Έχω ακόμα πολλά πράγματα να διορθώσω, αλλά το δουλεύω”, εξομολογήθηκε.

5 χρόνια χωρίς ηρωίνη

Πραγματικές ιστορίες ναρκομανών με το πριν και το μετά που απεξαρτήθηκαν - Εικόνα 11

Η Ζανέτ Φίντλερ από το Μάντσεστερ πήγε πολλές φορές φυλακή για κλοπές σε γυμναστήρια, σπα και κέντρα αισθητικής. Κατά συνέπεια, της απαγορεύτηκε η είσοδος σε όλα τα γυμναστήρια της Αγγλίας. Ωστόσο, παρά τις προηγούμενες 174 κατηγορίες της η Ζανέτ κατάφερε να μην πάει φυλακή, αλλά σε ένα πρόγραμμα απεξάρτησης και ξεφορτώθηκε τον εθισμό της. Είναι νηφάλια εδώ και 5 χρόνια.

13 χρόνια χωρίς ναρκωτικά

Πραγματικές ιστορίες ναρκομανών με το πριν και το μετά που απεξαρτήθηκαν - Εικόνα 12

Το όνομά του είναι Κάλι Ραφάτι. Στο παρελθόν πέρασε από όλα τα στάδια της κόλασης: ζούσε στους δρόμους, ήταν φτωχός και προσπαθούσε να πολεμήσει με τον εθισμό του. Τώρα, έχει μια επικερδή επιχείρηση με φυσικούς χυμούς και ανάμεσα στους πελάτες του συγκαταλέγονται διάσημοι τραγουδιστές και ηθοποιοί του Χόλιγουντ. Η ιστορία του είναι απόδειξη, ότι μια σωστή απόφαση μπορεί να αλλάξει τελείως την ζωή μας.

[Bored Panda]

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ