Πρoφυλακτικά ΤΕΛΟΣ! Αυτό το Καινοτόμο Δαχτυλίδι ήρθε να Αποτρέψει την Μετάδοση του HIV!

Ένα νέο δαχτυλίδι για τον κόλπo που προστατεύει τις γυναίκες ενάντια στον HIV κατάφερε να προστατέψει το ένα τέταρτο από τις 2,600 γυναίκες που το δοκίμασαν στην Αφρική, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο New England Journal of Medicine.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι η πρώτη φορά που φαίνεται ένας μηχανισμός να αποτρέπει την μετάδοση του ιού αυτού στις γυναίκες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (αντί για περιστασιακά, όπως το πρoφυλακτικό).

Ενώ τα ευρήματα της έρευνας είναι πολλά υποσχόμενα, δείχνουν επίσης πως το δαχτυλίδι δεν είχε απόλυτη επιτυχία. Οι ερευνητές βρήκαν πως η αποτελεσματικότητα του δαχτυλιδιού επηρεαζόταν άμεσα από την ηλικία της χρήστριας.

Στις γυναίκες 25 και άνω, η αποτελεσματικότητα έφτανε το 61%. Αυτό το ποσοστό ήταν πολύ μικρότερο, μόλις 10%, σε γυναίκες κάτω των 25 – δείχνοντας πως το δαχτυλίδι δεν ήταν αρκετά αποτελεσματικό σε νεαρές γυναίκες.

Αυτό πιστεύουν ότι συμβαίνει ίσως επειδή το γεννητικό σύστημα σε νεαρές γυναίκες είναι πιο ευαίσθητο στον ιό από τις μεγαλύτερες γυναίκες ή θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι οι νεαρότερες γυναίκες πιθανώς δεν ακολουθούν πιστά τις οδηγίες να αλλάζουν κάθε 4 εβδομάδες το δαχτυλίδι.

Το καλύτερο με το δαχτυλίδι αυτό είναι ότι δίνει πλήρη έλεγχο στη γυναίκα, ακόμα και σε περιπτώσεις που ο σύντροφός της αρνείται να χρησιμοποιήσει πpoφuλακτικό. Επίσης, είναι αρκετά φθηνό, με κόστος μόλις $5.

Κάθε δαχτυλίδι μπορεί να μείνει έως και 4 εβδομάδες μέσα στον κόλπo, οπότε οι γυναίκες δεν χρειάζεται να ασχολούνται κάθε μέρα με αυτό το θέμα, όπως γινόταν με εναλλακτικούς τρόπους πρόληψης, όπως στην περίπτωση του PrEp.

Τώρα που έχει τελειώσει η πρώτη φάση της δοκιμής του δαχτυλιδιού με, οι ειδικοί σκοπεύουν να δούνε πως θα συνεχιστεί η έρευνα πάω στο project. Στόχος τους είναι να αυξήσουν και άλλο την απόδοση αυτού του τρόπου πρόληψης, ειδικά σε πιο νεαρές γuναίκες.
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ