Οι πρόσφυγες εγκαταλείπουν το Ελληνικό -Εκλεισαν την παραλιακή και πάνε Ειδομένη

Αναστάτωση προκλήθηκε στο δυτικό αεροδρόμιο σήμερα το μεσημέρι, όταν 300 Σύροι πρόσφυγες ξεκίνησαν με τα πόδια για να πάνε στα Σκόπια!

Εξαντλημένοι και φανερά εκνευρισμένοι από την απίστευτη ταλαιπωρία που έχουν υποστεί, οι πρόσφυγες ξεκαθάρισαν στις Αρχές πως δεν θέλουν να μείνουν στον χώρο του αεροδρομίου, αλλά να φύγουν για την Ειδομένη. Ωστόσο, όταν συνειδητοποίησαν πως δεν πρόκειται να φτάσουν πούλμαν στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο, αποφάσισαν να βγουν μόνοι τους στην παραλιακή και να βρουν εναλλακτικό τρόπο για να φύγουν από το Ελληνικό.

Ενταση με λεωφορείο που δεν σταμάτησε
Αρχικά οι πρόσφυγες πήγαν στη στάση του λεωφορείου, περιμένοντας κάποιο μέσο μεταφοράς ώστε να επιβιβαστούν και να φύγουν από το αεροδρόμιο. Ωστόσο όταν ένα λεωφορείο πέρασε αλλά ο οδηγός δεν σταμάτησε για να επιβιβαστούν, επικράτησε ένταση.

Με τα πόδια στην παραλιακή
Τελικά οι Σύροι πρόσφυγες αποφάσισαν να ξεκινήσουν με τα πόδια για τον προορισμό τους. Ετσι κατέβηκαν στον δρόμο και έκλεισαν μία από τις τρεις λωρίδες της παραλιακής λεωφόρου.

Υπενθυμίζεται πως οι Σύροι είχαν μεταφερθεί στην αίθουσα αναχωρήσεων του πρώην δυτικού αεροδρομίου χθες το βράδυ. Ωστόσο, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, ο μόνος λόγος που δέχθηκαν να τους πάνε εκεί ήταν για να κοιμηθούν και να περάσουν τη νύχτα, αφού σκοπός τους δεν είναι να μείνουν στην Αθήνα και την Ελλάδα, αλλά να περάσουν τα σύνορα με τα Σκόπια και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Εκλεισαν τον δρόμο και στον Πειραιά
Νωρίτερα το πρωί, πρόσφυγες που είχαν φτάσει με πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά προχώρησαν σε ένα πεντάλεπτο κλείσιμο του δρόμου έξω από το λιμάνι. Διαμαρτύρονταν γιατί δεν τους άφηναν να πάνε στα σύνορα. Μάλιστα, στα χέρια τους κρατούσαν χαρτιά με το σύνθημα «θέλουμε να φύγουμε από την Ελλάδα» σε τρεις γλώσσες, τη δική τους, τα αγγλικά και τα ελληνικά.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ