17 προτάσεις για να φτιάξετε έργα τέχνης από ζύμη!

Πολλές φορές έχουμε την διάθεση να φτιάξουμε κάτι πρωτότυπο και όμορφο, χωρίς όμως να θέλουμε να επενδύσουμε πολύ ώρα σε αυτό. Σε αυτές τις περιπτώσεις η καλύτερη λύση είναι να βρούμε τις πιο απλές συνταγές και να πρωτοτυπήσουμε βάζοντας την δικιά μας ασυνήθιστη πινελιά, αφήνοντας τους πάντες άφωνους.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι απλή ζύμη, γέμιση της επιλογής σας και λίγη φαντασία. Μαζέψαμε κάποια παραδείγματα πως το καλλιτεχνικό πνεύμα μπορεί να κάνει ένα απλό φαγητό έργο τέχνης.

Τριαντάφυλλα από ζύμη

17 προτάσεις για να φτιάξετε έργα τέχνης από ζύμη! - Εικόνα1

Κόβουμε μικρά κομμάτια λεπτής ζύμης, βάζουμε την γέμιση της επιλογής μας που μπορεί να είναι με κρέας, λαχανικά ή ακόμα και με φρούτα και τα τυλίγουμε σε σχήμα τριαντάφυλλων.

Αχλάδια καλυμμένα με σφολιάτα

17 προτάσεις για να φτιάξετε έργα τέχνης από ζύμη! - Εικόνα2

Κόβουμε τα αχλάδια στην μέση, τα τυλίγουμε σε σφολιάτα και τα αφήνουμε να ψηθούν.

Μπισκότα «Κουμπιά»

17 προτάσεις για να φτιάξετε έργα τέχνης από ζύμη! - Εικόνα3

Αυτό το απλό σχήμα στα μπισκότα μπορούμε να το δώσουμε με ένα καπάκι και ένα καλαμάκι.

Κέικ σε σχήμα αστεριού με γέμιση σοκολάτας

17 προτάσεις για να φτιάξετε έργα τέχνης από ζύμη! - Εικόνα4

Θα χρειαστούμε 2 στρώσεις ζύμης: από τις οποίες την μία θα την παραλείψουμε με σοκολάτα και την δεύτερη θα την βάλουμε από πάνω, τυλίγοντας τις άκρες τις επάνω στρώσης όπως στην εικόνα.

Πίτα με κρέας σε σχήμα χρυσάνθεμο

17 προτάσεις για να φτιάξετε έργα τέχνης από ζύμη! - Εικόνα5

Ανοίγουμε την ζύμη, χωρίς όμως να την κάνουμε πολύ λεπτή. Φτιάχνουμε κύκλους με το αλεύρι, τα τυλίγουμε με κρέας και τυρί, ενώνουμε τις άκρες, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί όπως στην εικόνα και το ψήνουμε μέχρι που θα δούμε ότι είναι έτοιμο.

Μπισκότα λαγουδάκια

17 προτάσεις για να φτιάξετε έργα τέχνης από ζύμη! - Εικόνα6

Σε μικρά μπαλάκια ζύμης με την βοήθεια του ψαλιδιού φτιάχνουμε τα “αυτιά” και με την βοήθεια οδοντογλυφίδων φτιάχνουμε τα “ματάκια”.

Μπισκότα με μήλο

17 προτάσεις για να φτιάξετε έργα τέχνης από ζύμη! - Εικόνα7

Ανοίγουμε την ζύμη και την κόβουμε σε κυκλικά κομμάτια, στην συνέχεια τα κόβουμε όπως στην εικόνα, βάζουμε το τριμμένο μήλο και τα τυλίγουμε.

Χαμομηλάκια γεμάτα με μαρμελάδα από λεμόνι.

17 προτάσεις για να φτιάξετε έργα τέχνης από ζύμη! - Εικόνα8

Με την βοήθεια μια φόρμας δίνουμε στην ζύμη σχήμα λουλουδιών, στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη σε φόρμα για κεκάκια και τα βάζουμε στον φούρνο. Το κενό το γεμίζουμε με ότι είδους μαρμελάδα θέλουμε, ενώ στα “πέταλα” βάζουμε λίγη πούδρα ζάχαρης.

Κρουασάν σοκολάτας

17 προτάσεις για να φτιάξετε έργα τέχνης από ζύμη! - Εικόνα9

Θα χρειαστούμε απλή ζύμη και ζύμη σοκολάτας που είναι με κακάο. Απλώνουμε την ζύμη σχήμα κύκλου, την κόβουμε σε κομμάτια και την τυλίγουμε όπως στην εικόνα.

Κεκάκια-χωνάκια με παγωτό

17 προτάσεις για να φτιάξετε έργα τέχνης από ζύμη! - Εικόνα10

Βάζουμε σε φόρμα για κεκάκια την ζύμη σοκολάτας και από επάνω πιέζουμε με άλλη φόρμα την ζύμη ώστε να φτιάξουμε το σχήμα της εικόνας. Βάζουμε μία μπάλα παγωτό της προτιμήσεως μας και απολαμβάνουμε αυτό το κρύο γλύκισμα.

Πλεκτό καλαθάκι

17 προτάσεις για να φτιάξετε έργα τέχνης από ζύμη! - Εικόνα11

Θα χρειαστούμε ζύμη για πίτσα ή τσουρέκι, ένα μεγάλο μπολ και αρκετή υπομονή. Απλώνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε μακριά κομμάτια, τυλίγουμε το μπολ με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε ανάποδα και αρχίζουμε να πλέκουμε το καλαθάκι όπως στην εικόνα. Το μόνο που μας απέμεινε είναι να το ψήσουμε!

Λουλούδια με γέμιση μαρμελάδας βερίκοκο

17 προτάσεις για να φτιάξετε έργα τέχνης από ζύμη! - Εικόνα12

Κόβουμε την σφολιάτα σε κυκλικό σχήμα, βάζουμε ένα ξερό δαμάσκηνο στο κέντρο, και τους δίνουμε το σχήμα της εικόνας και είναι έτοιμα για τηγάνισμα στο λάδι. Από πάνω βάζουμε λίγο μαρμελάδα βερίκοκο για έξτρα γεύση.

Κέικ με τριαντάφυλλα

17 προτάσεις για να φτιάξετε έργα τέχνης από ζύμη! - Εικόνα13

Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 8 κομμάτια, την απλώνουμε, βάζουμε λίγο λάδιμε το πινέλο και την τυλίγουμε σε ρολά. Κόβουμε τις άκρες των ρολών με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε 8 “τριαντάφυλλα”. Κόβουμε τα ρολά σε τρίγωνα και τα απλώνουμε στην φόρμα, όπως στην εικόνα.

Ασυνήθιστα λουκανικοπιτάκια

17 προτάσεις για να φτιάξετε έργα τέχνης από ζύμη! - Εικόνα14

Πίτσα ρολό

17 προτάσεις για να φτιάξετε έργα τέχνης από ζύμη! - Εικόνα15

Απλώνουμε την κέτσαπ στο ρολό, προσθέτουμε τυρί και σαλάμι, το κόβουμε σε κομμάτια και τα ψήνουμε στον φούρνο.

Κέικ “Ζέβρα”

17 προτάσεις για να φτιάξετε έργα τέχνης από ζύμη! - Εικόνα16

Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο, και στο μία προσθέτουμε κακάο. Απλώνουμε την ζύμη στην φόρμα, όπως στην εικόνα και την βάζουμε στον φούρνο. Όταν θα κόψετε το κέικ θα παρατηρήσετε τα πανέμορφα μοτίβα τύπου ζέβρας.

Κέικ με λουλούδια από μήλο

17 προτάσεις για να φτιάξετε έργα τέχνης από ζύμη! - Εικόνα17

Με την βοήθεια αποφλοιωτή βγάζουμε την φλούδα από μερικά μήλα και με την βοήθεια της φλούδας φτιάχνουμε τα λουλούδια πάνω στο κέικ μας. Πριν βάλουμε το κέικ στον φούρνο μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μείγμα νερού και μαρμελάδας στα μήλα, για να ψηθούν καλύτερα στον φούρνο.
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ