Η πρώτη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που οδήγησε Formula 1

Η Ασέελ αλ Χαμάντ έκανε το όνειρό της πραγματικότητα. Η πρώτη γυναίκα μέλος της Σσουδαραβικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και της επιτροπής Γυναικών στα μηχανοκίνητα, κάθισε χθες στο κόκπιτ ενός μονοθεσίου Formula 1.

«Καταπληκτικό, είναι καταπληκτικό να βλέπω τόσους ανθρώπους γύρω μου»… Με τα λόγια αυτά η νεαρή Ασέελ εξέφρασε τη χαρά και τον ενθουσιασμό της μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Grand Prix Γαλλίας.

«Έχω αγαπήσει τους αγώνες και το μηχανοκίνητο αθλητισμό από πολύ νεαρή ηλικία. Όμως το να οδηγήσω ένα αυτοκίνητο της Formula 1, αυτό πηγαίνει ακόμη και πέρα από τα όνειρά μου και αυτό που νόμιζα ότι ήταν εφικτό», λέει η πανέμορφη κοπέλα από τη Σαουδική Αραβία με τα μακριά, εβένινα μαλλιά και τα εκφραστικά μάτια.

Η Ασέελ είναι σχεδιάστρια εσωτερικού χώρου όπως αναφέρουν τα αραβόφωνα δίκτυα.

Σε δηλώσεις της στο πρακτορείο Reuters η Ασέελ είπε χαρακτηριστικά:

«Πιστεύω ότι σήμερα δεν γιορτάζουμε μόνο τη νέα εποχή των γυναικών που ξεκινούν την οδήγηση αλλά και τη γέννηση των γυναικών στον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη Σαουδική Αραβία. Το πιο σημαντικό πράγμα που βλέπω είναι να αρχίσουμε να βλέπουμε την επόμενη γενιά, τα νεαρά κοpίτσια να οδηγούν μοτοσικλέτες».

Η πρώτη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που οδήγησε Formula 1 - Εικόνα 2

Η άρση της απαγόρευσης οδήγησης για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, που διατάχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον βασιλιά Σαλμάν, αποτελεί μέρος των σαρωτικών μεταρρυθμίσεων που επέβαλε ο ισχυρός νεαρός γιος του, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, σε μια προσπάθεια να μεταμορφώσει την οικονομία του κορυφαίου εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο και να εκσυγχρονίσει την κοινωνία του.

Η πρώτη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που οδήγησε Formula 1 - Εικόνα 3

Από χθες, όμως , στις 24 Ιουνίου του 2018, η υπερσυντηρητική Σαουδική Αραβία αλλάζει σελίδα επιτρέποντας στις εκπροσώπους του ωραίου φύλου να οδηγούν στη χώρα τους.

Η πρώτη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που οδήγησε Formula 1 - Εικόνα 4

Λίγες ώρες μετά την άρση της απαγόρευσης της οδήγησης για τις γυναίκες, η πανέμορφη Αλ Χαμάντ άδραξε την ευκαιρία.Πριν από το γαλλικό Grand Prix, η εταιρεία Renault ανακοίνωσε ότι η Αλ-Χαμάντ θα οδηγήσει ένα μονοθέσιο αυτοκίνητο του 2012 ως μέρος μιας παρέλασης της εταιρείας για να σηματοδοτήσει την επιστροφή του αγώνα μετά από 10 χρόνια απουσίας. Οι φωτογράφοι βρέθηκαν χθες στο γαλλικό Grand Prix απαθανατίζοντας την μελαχρινή καλλονή να πανηγυρίζει…

Η πρώτη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που οδήγησε Formula 1 - Εικόνα 5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ