Ο πρώτος καναπές που επιπλέει και δεν είναι φουσκωτός είναι ελληνικός

Διαχρονικά

Λένε πως οι πιο πρωτοποριακές και εν τέλει πετυχημένες ιδέες έρχονται εντελώς τυχαία. Στην κουβέντα πάνω στον καφέ, σε ένα ταξίδι ή απλά στο σπίτι με φίλους. Αυτό έγινε και στην περίπτωση του Μάνου Τσικλιώτη και της Βίβιαν Παράσχου…

Εκείνος με σπουδές στην εσωτερική διακόσμηση και την αρχιτεκτονική, εκείνη με σπουδές στα χρηματοοικονομικά, αλλά με το ζιζάνιο του design να την κυνηγάει, δεν ήταν δύσκολο για εκείνους να συζητάνε επί ώρες περί επίπλων, σχεδίων, υλικών, πλάθοντας σιγά σιγά τα όνειρά τους.

Ο πρώτος καναπές που επιπλέει και δεν είναι φουσκωτός είναι ελληνικός - Εικόνα 1

Την αρχή έκανε η Βίβιαν, η οποία έχει δημιουργήσει την καινοτόμο ΙΝΟΜΟ, εταιρεία σχεδιασμού και παραγωγής επίπλων και χρηστικών αντικειμένων από GRP. Η ίδια εμπιστεύθηκε και μοιράστηκε τις ιδέες της στον Μάνο Τσικλιώτη, ο οποίος τις μετουσίωσε σε κάτι που όμοιό του δεν θα βρεις πουθενά.

Ο πρώτος καναπές που επιπλέει και δεν είναι φουσκωτός είναι ελληνικός - Εικόνα 2

Έχοντας αποφασίσει να πάνε ένα στάδιο παραπέρα τις οικογενειακές τους επιχειρήσεις και να φύγουν από το κλισέ στόρι της μυστικοπάθειας και ατομικής εργασίας (λόγω ανταγωνισμού), το πρώτο τους κοινό  «έργο» ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα, όταν και παρουσίασαν τη νέα τους συλλογή INOMO Waves Collection designed by Manos Tsikliotis.

Ο πρώτος καναπές που επιπλέει και δεν είναι φουσκωτός είναι ελληνικός - Εικόνα 3

Ο τίτλος-σιδηρόδρομος της συλλογής εξηγείται από το γεγονός ότι η Βίβιαν Παράσχου είναι η ιδιοκτήτρια της εταιρίας ΙNOMO, η οποία επικεντρώνεται στη δημιουργία επίπλων φτιαγμένων από  fiberglass και ο Μάνος Τσικλιώτης είναι ο ιδιοκτήτης (και σχεδιαστής) της ομώνυμης σχεδιαστικής εταιρείας, επίσης, επίπλων.

Ο πρώτος καναπές που επιπλέει και δεν είναι φουσκωτός είναι ελληνικός - Εικόνα 4

Τι είναι τα Waves

Σε περίπτωση, λοιπόν, που το μυαλό σου πάει σε κάτι καλοκαιρινό όπως μία ξαπλώστρα ή μία αιώρα, στην πραγματικότητα τα Waves είναι χειροποίητοι καναπέδες (με μήκος 2 μέτρων και 2 εκ.) που μπορούν να επιπλεύσουν στο νερό.

Ο πρώτος καναπές που επιπλέει και δεν είναι φουσκωτός είναι ελληνικός - Εικόνα 5

Παρ΄όλο που με την πρώτη ματιά μοιάζει με φουσκωτό, οι συγκεκριμένοι καναπέδες δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που παίρνεις όλα αυτά τα χρόνια μαζί σου στην θάλασσα,  καθώς το υλικό τους έχει σχεδόν την ίδια υφή με το μάρμαρο και το βάρος τους είναι το ίδιο με έναν κανονικό καναπέ.

Το μυστικό της INOMO είναι στο υλικό, το οποίο επιτρέπει στον καναπέ- κρεβάτι να επιπλεύσει σε υγρή επιφάνεια και να παραμείνει ακίνητο σε αυτήν.

Έμπνευση

Με τις συγκεκριμένες δημιουργίες να ανήκουν στην κατηγορία επίπλων εξωτερικού χώρου, το όνομα συνδέεται φυσικά με το καλοκαίρι, φυσικά με την Ελλάδα, αλλά κυρίως με τα κύματα που σχηματίζεται από την άμμο στον πάτο της θάλασσας, τα οποία έχουν αποτυπωθεί  και στα πλαϊνά του καναπέ, θυμίζοντας σε όσους τον πιάνουν τον… βυθό.

Ο πρώτος καναπές που επιπλέει και δεν είναι φουσκωτός είναι ελληνικός - Εικόνα 6

Το έπιπλο έχει κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα (λευκό, μαύρο της στάχτης και γκρι), αλλά αν το σκεφτείς οι συνδυασμοί που μπορούν να γίνουν με τα μαξιλάρια και το κάθισμα είναι εκατοντάδες.

Φουτουριστικό design

Αν και το τελικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό στο είδος του και πρωτοποριακό, η υλοποίηση δεν ήταν δύσκολη με τους δημιουργούς να συνδυάζουν τις δύο ειδικότητές τους, δίνοντας έμφαση στον σχεδιασμό.

«Η γραμμή μας είναι μίνιμαλ, το αποτέλεσμα ρευστό και φουτουριστικό, ενώ το υλικό από το οποίο έχει γίνει το έπιπλο είναι ανθεκτικό σε όλες τις εξωτερικές συνθήκες. Από την άλλη, το αποσπώμενο κάθισμα είναι αδιάβροχο, όπως και τα μαξιλάρια, ενώ οσονούπω θα κυκλοφορήσουν και διάφορα αξεσουάρ που θα πλαισιώνουν τον καναπέ» ανέφερε ο Μάνος Τσικλιώτης και η Βίβιαν Παράσχου στο iefimerida.gr

Ο πρώτος καναπές που επιπλέει και δεν είναι φουσκωτός είναι ελληνικός - Εικόνα 7

Και μπορεί οι περισσότεροι να το φαντάζονται στην θάλασσα ή στην παραλία όπως στις φωτογραφίες, οι δύο δημιουργοί μας έδωσαν πολλές εναλλακτικές. Ο κήπος, η πισίνα, ακόμη και το σαλόνι σου είναι μερικές από τις επιλογές για όποιον το θέλει για ατομική χρήση. Ωστόσο, τα Waves μπορούν να διακοσμήσουν ένα 5στερο ξενοδοχείο, ένα «ψαγμένο» beach bar, ακόμη και ένα κανονικό μπαρ που ο ιδιοκτήτης θα θέλει να συνδυάσει το φουτουριστικό στιλ με άλλες γραμμές για ένα πιο mix & match αποτέλεσμα.

Οι δημιουργοί «ψηφίζουν» Ελλάδα

Ο πρώτος καναπές που επιπλέει και δεν είναι φουσκωτός είναι ελληνικός - Εικόνα 8

Μάνος Τσικλιώτης και  Bίβιαν Παράσχου

Το ελληνικό στοιχείο τόσο στην έμπνευση και την ονομασία όσο και στα υλικά είναι σίγουρα κάτι για το οποίο είναι περήφανοι ο Μάνος Τσικλιώτης και η Βίβιαν Παράσχου. Έχοντας βλέψεις ακόμη και το μακρινό Ντουμπάι, πρωτίστως το προσωπικό τους στοίχημα είναι να μείνουν Ελλάδα, να δημιουργήσουν σε αυτή, να «επενδύσουν» το μεράκι τους και τις γνώσεις τους κι εν τέλει να την κάνουν πιο εντυπωσιακή, αναδημιουργώντας τις ήδη ανεπιτήδευτες, φυσικές ομορφιές της.

Με τον Μάνο Τσικλιώτη να μετρά συνεργασίες με πολύ γνωστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας  και την Βίβιαν Παράσχου να έχει βραβευτεί με το Iron A’ Design Award  για την συλλογή Modern Tares, οι δύο νέοι με έδρα την Θεσσαλονίκη στοχεύουν να μας παρουσιάσουν την συλλογή Waves στην έκθεση 100% Hotels Show στις 18 Νοεμβρίου.

Ο πρώτος καναπές που επιπλέει και δεν είναι φουσκωτός είναι ελληνικός - Εικόνα 9

[inomodesign][iefimerida]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ