Πρωτότυπο & με ιδιαίτερο νόημα: Το όνομα που θα δώσει η Μαίρη Συνατσάκη στην κορούλα της και η διάσημη νονά (βίντεο)

Η Μαίρη Συνατσάκη αποκάλυψε το όνομα που θα δώσει στην κόρη της μέσα από μία γλυκύτατη ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram.

Πιο συγκεκριμένα, η influencer θα ονομάσει την κόρη της, η οποία είναι καρπός του έρωτά της από τον σύντροφό της, Ίαν Στρατή, Ολίβια. Νονά θα είναι η κολλητής της, Ντορέττα Παπαδημητρίου, ενώ μέσα από την ανάρτησή της η Μαίρη Συνατσάκη μας αποκάλυψε τι συμβολίζει το όνομα που επέλεξε.

«Η Ολίβια μας. Το Ολιβιάκι μας. Η Λίβι. Η Κουκλίβια (όπως την φωνάζει η νονά της) Προέρχεται από το λατινικό oliva “ελιά”. Η ελίτσα μας. Αλλά και τη λέξη όλβος που σημαίνει “ευδαιμονία, ευμάρια, πλούτος, ευτυχία, μακαριότητα”. Όλα αυτά να έχεις και να εκπέμπεις με την ύπαρξη σου πιτσίνι μου» έγραψε η Μαίρη Συνατσάκη.

Τι είχε πει η Μαίρη Συνατσάκη για τις πρώτες μέρες μετά την εγκυμοσύνη της

«Εγώ, επειδή οι ορμόνες μου ήταν πολύ καλές μαζί μου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κάποια στιγμή που σε ένα βίντεο μιας vlogger το είχα ακούσει το είχα προσπεράσει γιατί έλεγα “εγώ μια χαρά, οι ορμόνες μου μού έχουν φερθεί τέλεια”. Μου συνέβη αυτή η θλίψη, όταν γυρίσαμε στο σπίτι από το μαιευτήριο, γιατί ήταν η επιστροφή κιόλας στο συνηθισμένο μας κανονικό περιβάλλον, σε μια εντελώς όχι συνηθισμένη κανονική συνθήκη. Είναι περίεργες αυτές οι αλλαγές, βάλε και τις ορμόνες μέσα…

Εξαιτίας των δικών μου θεμάτων ψυχικής υγείας και της διαταραχής μου με το άγχος και των κρίσεων πανικού, ήταν πάντα οι κεραίες μου πολύ ανοιχτές μ’αυτό και είχα ήδη ειδοποιήσει το περιβάλλον μου ότι “θέλω να ξέρετε, να με παρακολουθείτε κι εμένα λιγάκι μετά την εγκυμοσύνη”.

Είχα πει στον ψυχολόγο μου “θέλω να κοιτάξουμε να δούμε μη συμβεί καμιά επιλόχειος και αν συμβεί να την αντιμετωπίσουμε” δηλαδή δεν με φόβιζε. Απλά ήθελα να υπάρχει ένα σχέδιο δράσης. Δεν είναι επιλόχειος τα baby blues. Εάν κρατήσει αυτό το συναίσθημα της θλίψης περισσότερο από δύο εβδομάδες τότε είναι καλό να μιλήσετε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας και να δείτε τι μπορείτε να κάνετε. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι επειδή ξεκινάς με ένα πάρα πολύ χαρούμενο συμβάν και γεγονός και όλοι οι άνθρωποι είναι πολύ χαρούμενοι γύρω σου και είναι λίγο παράταιρο να νιώθεις εσύ μόνος σου τη θλίψη», είχε αναφέρει η Μαίρη Συνατσάκη, σχετικά με τις πρώτες μέρες μετά τη γέννηση της κόρης της.

 

Πρωτότυπο & με ιδιαίτερο νόημα: Το όνομα που θα δώσει η Μαίρη Συνατσάκη στην κορούλα της και η διάσημη νονά - Εικόνα 1

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ