Πρόβλεψη Λυκουρέζου για δολοφονία στα Γλυκά Νερά: «Δεν θα έχει επιεική μεταχείριση. Το πολύ 16 χρόνια φυλακή»

ειδήσεις

Η πρόβλεψη Λυκουρέζου για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά, εκφράστηκε στον Πρωινό, που τον φιλοξένησε σήμερα, Τρίτη.

Πιο συγκεκριμένα, στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος για το θέμα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον και δεν είναι άλλο από το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Πρόβλεψη Λυκουρέζου για μη επιεική μεταχείριση

Όπως υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος «η υπεράσπιση έχει προβάλλει τον ισχυρισμό ότι το έγκλημα ήταν απρομελέτητο, ενώ όλα δείχνουν πως λόγω της ψυχραιμίας, μεθοδικότητας και επιμέλειας του υπερασπιστικού οικοδομήματος, το έγκλημα είναι προμελετημένο. Ο βρασμός έχει άλλες προϋποθέσεις, όπως η ψυχική και συναισθηματική υπερδιέγερση, η οποία καταλύει την ήρεμη σκέψη. Εδώ έχουμε το ανάποδο. Όταν ένα έγκλημα είναι εν βρασμώ, τότε ο δράστης συνήθως παραδίνεται ή εξαφανίζεται».

Και συμπληρώνει «το δικαστήριο θα αξιολογήσει όλα τα στοιχεία της δικογραφίας και θα αποφασίσει τι θα υιοθετήσει και τι όχι. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν μου επιτρέπουν να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι θα υπάρξει μία επιεικής μεταχείριση. Το πόσο μένεις φυλακή είναι ένα θέμα που προσδιορίζεται από τη νομοθεσία, η οποία κατά καιρούς μεταβάλλεται. Το όριο εφόσον καταδικαστεί στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης είναι 16 χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ