Με προβληματίζει η συμπεριφορά εκείνου που μου αρέσει. Ενώ δείχνει ότι ενδιαφέρεται, ξαφνικά χάνεται.

Με προβληματίζει η συμπεριφορά εκείνου που μου αρέσει. Ενώ δείχνει ότι ενδιαφέρεται, ξαφνικά χάνεται. Μόλις έκανα το ίδιο, αντέδρασε. Συναντηθήκαμε, περάσαμε όμορφα, αλλά μετά χάθηκε πάλι.

Απαντά η Μαντώ Μαΐντά, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Ίσως έχετε ακούσει τις εκφράσεις “όσο τον φτύνω τόσο κολλάει”, ” φτύσε τον σαν γραμματόσημο ” και άλλες παρόμοιες.  Ίσως μερικά τέτοια κόλπα να έχουν αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις, ανάλογα βέβαια με το τι τύπου σχέση επιδιώκει κανείς να έχει με εκείνον ή εκείνη που έχει απέναντί του.

Εσείς, λοιπόν, τι σχέση αναζητάτε για τον εαυτό σας; Το έχετε αναρωτηθεί ποτέ; Το εύκολο είναι πάντα να αναρωτηθούμε τι θέλει και τι δεν θέλει ο άλλος, αλλά τελικά ξεχνάμε να αναρωτηθούμε τι πραγματικά θέλουμε εμείς.

Εσείς, λοιπόν, θέλετε δίπλα σας έναν άνθρωπο που για τον όποιο λόγο μια σας θέλει και μια δεν σας θέλει; Τη μια είναι εκεί και την άλλη δεν είναι; Το λόγο δεν μπορούμε να τον ξέρουμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι άπειρες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα ότι φοβάται τη σχέση, ότι φοβάται να δεθεί συναισθηματικά, ότι αυτός είναι ο τρόπος του να σχετίζεται και πολλά άλλα παρόμοια. Και είναι πιθανό σε πολλά να πέφτουμε μέσα.

Η ουσία, όμως, μιας και μας απευθύνεστε, είναι μια: ΕΣΕΙΣ  ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ;

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ