Ρώμη: μπαρ απαγορεύει στους θαμώνες να συζητούν για τον κορονοϊό

Κακά τα ψέμματα, μήνες τώρα είμαστε αναγκασμένοι ν’ ακούμε και να διαβάζουμε διαρκώς για την πανδημία και τον κορονοϊό. Αναπόφευκτα, έχει γίνει και το κύριο θέμα συζήτησής μας κι είμαστε όπως οι φαντάροι που δεν μιλούν για τίποτε άλλο πέρα απ’τον στρατό – κανονικός ιδρυματισμός, δηλαδή. Προφανώς, το ίδιο έχουν πάθει οι άνθρωποι και στην Ιταλία, όπου ένα μπαρ αποφάσισε να κάνει τη δική του αντίσταση στην καθημερινή μαυρίλα.

Στο μικρό μαγαζί, στα περίχωρα της Ρώμης, η μάνατζερ αποφάσισε να… απαγορεύσει στους θαμώνες κάθε συζήτηση για τον κορονοϊό και την πανδημία.

Με ένα χειρόγραφο πόστερ που κρέμασε πάνω από τον πάγκο, παρακινεί τους πελάτες να ξεχάσουν για λίγο την δύσκολη κατάσταση που βιώνει όλος ο πλανήτης και να μιλήσουν για κάτι άλλο, πιο ευχάριστο. Κοντολογίς, όλες οι κουβέντες για καραντίνα, ιούς, πανδημία κλπ. απαγορεύονται αυστηρά.

«Μιλάμε για το ίδιο πράγμα εδώ και μήνες, έτσι αποφασίσαμε να ελαφρύνουμε λίγο την ατμόσφαιρα στο μαγαζί μας», δήλωσε η μάνατζερ του «Feeling Bar», Κριστίνα Ματιόλι, σε γαλλικό μέσο. «Δεν έχει να κάνει με την άρνηση ή τη μη κατανόηση της δύσκολης κατάστασης που περνάει όλος ο κόσμος κι εμείς μαζί», συνέχισε, «αλλά με το να κάνεις ένα διάλειμμα απ’ όλ’ αυτά».

Η Μπρούνα Πιάτσα, χρόνια θαμώνας του μπαρ, βρήκε την ιδέα καταπληκτική: «Έχουμε βαρεθεί να ακούμε και να μιλάμε για τον Covid, δεν αντέχουμε άλλο πια. Θέλω να μιλάω για οτιδήποτε άλλο, ακόμη και για τον καιρό ή τι κάνουν οι διάφοροι σελέμπριτιζ.»

Άλλωστε, η παρουσία του κορονοϊού είναι ήδη αισθητή μέσα από τις μάσκες, τα αντισηπτικά και το ωράριο που αναγκάζει το μαγαζί να κλείνει απ’ τις 6 το απόγευμα. Κι επειδή το «μέτρο» της Ματιόλι δεν προβλέπει κυρώσεις για τους απείθαρχους, προτίμησε να υψώσει ένα πόστερ με ιδέες για συζήτηση: ιστορία, πολιτισμός κλπ.

Η ιδέα της, πάντως, έπιασε τόπο, αφού ο μάνατζερ ενός άλλου μπαρ, σε άλλη περιοχή, την ενημέρωσε πως έχει υιοθετήσει ήδη την ιδιαίτερη απαγόρευσή της!

Πηγή: thelocal.it

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ