Σάπισε η κοινωνία μας: Συγγενείς γερόντων τους κλειδώνουν στα γηροκομεία, για να αρπάξουν τις περιουσίες και τις συντάξεις τους

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες εβδομάδες στις Αρχές, καθώς αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά αρπαγής ηλικιωμένων ατόμων από συγγενικά τους πρόσωπα, με στόχο να καρπωθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Συγκεκριμένα, χάθηκαν τα ίχνη ενός ζευγαριού και ακόμη δύο ηλικιωμένων, με αποτέλεσμα μέλη των οικογενειών τους να απευθυνθούν στην Αστυνομία αλλά και στη Γραμμή Ζωής προκειμένου να τους εντοπίσουν. Τελικά, όπως αποδείχθηκε, πίσω από τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις κρύβονταν άλλοι συγγενείς, οι οποίοι τους «εξαφάνισαν» οδηγώντας τους σε γηροκομεία, προκειμένου να γίνουν οι αποκλειστικοί κάτοχοι των περιουσιακών στοιχείων τους.

Πριν από λίγες ημέρες, σε περιοχή των βορείων προαστίων της Αττικής, χάθηκε ξαφνικά ένα ζευγάρι ηλικιωμένων με σοβαρά προβλήματα υγείας. Αμέσως το ένα από τα παιδιά του ζευγαριού ειδοποίησε τις Αρχές, ενώ ενεργοποιήθηκε και το Silver Alert. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Γραμμής Ζωής Γεράσιμο Κουρούκλη, το ζευγάρι είχε μεταφερθεί μυστικά από το άλλο παιδί του σε γηροκομείο, με σκοπό να μετακυληθούν αποκλειστικά στο ίδιο τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας. Επειτα από παρέμβαση της κόρης των ηλικιωμένων, τα στοιχεία τους δημοσιοποιήθηκαν και εντοπίστηκαν στο γηροκομείο.

Από το εξωτερικό

Ενα άλλο παρόμοιο περιστατικό ήταν ενός 92χρονου άντρα, ο οποίος κλείστηκε σε γηροκομείο από τον γιο του που είχε έρθει από το εξωτερικό, προκειμένου να βάλει στο χέρι τις καταθέσεις που είχε στην τράπεζα. Ο γιος έπεισε τον πατέρα του να του μεταβιβάσει όλα τα χρήματά του, αλλά στη συνέχεια τον έκλεισε σε οίκο ευγηρίας.

Σύντομα, η κόρη του 92χρονου άρχισε να τον ψάχνει, όμως όσες φορές κι αν ζήτησε από τον αδελφό της να του μιλήσει τηλεφωνικά, αυτός το καθυστερούσε με διάφορες δικαιολογίες, ώσπου τελικά έφυγε και πάλι για το εξωτερικό, χωρίς να της αποκαλύψει πού βρισκόταν ο πατέρας τους. Τελικά, ο ηλικιωμένος έφυγε από τη ζωή ύστερα από παραμονή δύο μηνών στο γηροκομείο.

Η τρίτη περίπτωση έχει να κάνει με την εξαφάνιση άλλης μιας ηλικιωμένης. Η κόρη της 87χρονης γυναίκας που κατοικεί μόνιμα σε νησί, ήρθε στην Αθήνα και, αφού πήρε όλα τα χρήματα της μητέρας της, την έκλεισε σε γηροκομείο, με αποτέλεσμα ο αδελφός της να κινήσει γη και ουρανό για να εντοπίσει τα ίχνη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ