«Σε παρακαλώ σταμάτα, με πονάς»

Εικόνες μιας γυναίκας γεμάτης μελανιές, να προσπαθεί να κρυφτεί και να προστατευτεί από τον βίαιο σύζυγό της. Αυτή ήταν η εικόνα της 27χρονης Berenger Rose από το Σίδνεϊ, μοντέλου, που αποκάλυψε τη λεκτική και σωματική κακοποίηση που περνούσε στο γάμο της.

Ο 25χρονος σύζυγός της Shane Cuthbert, όπως η γυναίκα καταγγέλλει, τη χτύπησε με ένα ραβδί, κατέγραψε την αντίδραση και τον τρόμο της σε βίντεο και το έστειλε στους φίλους του, σαν ένα αρρωστημένο αστείο.

«Σε παρακαλώ σταμάτα, με πονάς», έλεγε με τραμέμανη φωνή ενώ εκείνος της ζητούσε να του δείξει τα πόδια της, γεμάτα μελανιές.

«Η Berenger Rose, μοντέλο εξώφυλλων», ακούγεται εκείνος να λέει ειρωνικά.

Η 27χρονο λέει πως η συμπεριφορά του άνδρα της βγήκε εκτός ελέγχου μετά το γάμο τους, πέρσι.

Όλα άρχισαν με ένα χαστούκι και γρήγορα η βία κλιμακώθηκε με τον άνδρα να της χτυπά το κεφάλι στον τοίχο, να της κόβει το πόδι, να της ξεριζώνει τα μαλλιά. Η βαρύτερη καταγγελία αφορά ακόμα και βιασμό.

«Του έλεγα πως μου στερούσε τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα κι εκείνος μου απαντούσε πως δεν έχω καθόλου δικαιώματα», λέει, «μου χτυπούσε το κεφάλι, με χτυπούσε στα χέρια, τα πόδια, παντού. Με χτυπούσε μέχρι που γινόμουν μπλε και μαύρη».

Στο 6μηνο της συμβίωσής τους η Rose δεχόταν βία σχεδόν καθημερινά. Ο Cuthbert παρακολουθούσε κάθε κίνησή της, ήλεγχε το τηλέφωνό της και δεν της επέτρεπε να βγει από το σπίτι για να δουλέψει ή να έχει οποιαδήποτε επαφή με τον «έξω κόσμο». Για το σκοπό αυτό είχε καλύψει την πόρτα με ένα σωρό έπιπλα, ώστε να μην μπορεί να βγει.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε όταν ο Cuthbert πλησίασε την 27χρονη στο Instagram. Σε διάστημα ενός μην ήδη συζούσαν και δύο μήνες μετά της έκανε πρόταση γάμου.

Μόλις παντρεύτηκαν, την ανάγκασε να μετακομίσει από το Σίδνεϊ στο Mackay, μία απομακρυσμένη πόλη στο βόρειο Κουίνσλαντ, όπου δεν είχε κανέναν δικό της άνθρωπο.

«Ήταν σαν να είναι κολλημένος πάνω μου. Δεν είχα καμία ιδιωτική στιγμή, δεν με άφηνε ούτε στο μπάνιο να κλείσω την πόρτα», περιγράφει.

Η Rose εξομολογείται πως συχνά έμενε ξάγρυπνη επειδή φοβόταν πως θα γίνει άλλος ένας αριθμός στις στατιστικές ενδοοικογενειακής βίας.

«Κάθε μέρα σκεφτόμουν: ‘θα είμαι το επόμενο θύμα’».

Το συναισθηματικό της βασανιστήριο χειροτέρεψε όταν απέβαλε, μόνη, στο μπάνιο του σπιτιού της, ενώ ο άνδρας της ήταν έξω με φίλους.

Φοβούμενη για τη ζωή της, η γυναίκα δεν τόλμησε να κάνει καταγγελία στην αστυνομία για τη βία που δεχόταν. «Με έβγαζε τρελή, μου έλεγε πως εγώ τον κακοποιώ, κι εγώ τον πίστευα. Νόμιζα πως εγώ είχα το πρόβλημα».

Πλέον ο 25χρονος είναι υπό κράτηση και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου στις 16 του μήνα.

«Σε παρακαλώ σταμάτα, με πονάς» - Εικόνα «Σε παρακαλώ σταμάτα, με πονάς» - Εικόνα1 «Σε παρακαλώ σταμάτα, με πονάς» - Εικόνα2 «Σε παρακαλώ σταμάτα, με πονάς» - Εικόνα3 «Σε παρακαλώ σταμάτα, με πονάς» - Εικόνα4


Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ