Σφακιανάκης: Δεν είναι πρόσφυγες, είναι ριψάσπιδες που βιάζουν την πατρίδα μας

Την ώρα που το προσφυγικό είναι στην κορύφωσή του και χιλιάδες άνθρωποι ζουν στοιβαγμένοι μέσα στις λάσπες, έξω στο κρύο, αντιμέτωποι με δύσκολες και άθλιες συνθήκες, ο Νότης Σφακιανάκης τους χαρακτηρίζει ως «ριψάσπιδες» που «βιάζουν την πατρίδα μας» και «έρχονται με πορτοφόλια γεμάτα με 500ρικα».

«Εδώ πέρα το κόλπο είναι στημένο, και ήρθαν ορδές ανθρώπων που βιάζουν την πατρίδα μας. Δεν είναι πρόσφυγες, είναι ριψάσπιδες. Δεν τους επετέθη καμία άλλη χώρα, ένας ξένος λαός. Έφυγαν από την πατρίδα τους που έχει εμφύλιο πόλεμο. Και μην ξεχνάς ότι αυτοί οι άνθρωποι έρχονται με πορτοφόλια γεμάτα με 500ρικα. Είναι απίστευτο αυτό που είδα», δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής στην εκπομπή «Τετ-α-Τετ» του Τάσου Τρύφωνος στο ΡΙΚ.

Όταν μάλιστα ο δημοσιογράφος του είπε για τα μωρά που κουβαλούν μαζί τους σε άθλιες συνθήκες, απάντησε:

Σε αυτό το σημείο ο δημοσιογράφος έσπευσε να του υπενθυμίσει πως ανάμεσα στους χιλιάδες ανθρώπους βρίσκονται και μωρά, με τον Νότη Σφακιανάκη να του ανταπαντά: «Τα μωρά τι; Αφού η μάνα τους έχει ένα πορτοφόλι γεμάτο! Τι θα πει τα μωρά; Δεν καταλαβαίνω, δεν θέλω να καταλάβω και δεν με ενδιαφέρει να καταλάβω την γνώμη των άλλων η οποία είναι και λανθασμένη.»

Σκληρή κριτική και επίθεση έκανε και στη Δέσποινα Βανδή η οποία διέκοψε τη συνεργασία τους προτού καν ξεκινήσει, όταν ο Νότης είχε κάνει σχόλια υπέρ της Χρυσής Αυγής.

«Αυτό που έκανε η Δέσποινα Βανδή ήταν μεγάλο ατόπημα, γιατί αν οι πεποιθήσεις σου δεν γίνονται αντιληπτές και λογοκρίνονται από τον συνάδελφο σου… δεν αντελήφθη τι είπα η Δέσποινα Βανδή. Το ότι αποχώρησε έχει να κάνει με άλλα πράγματα, γιατί όταν – νομίζω εγώ – έχεις δοσοληψίες μεγάλου κεφαλαίου με το Δημόσιο, είναι εύκολο να σε πείσουν να αποχωρήσεις. Μπορεί οι γονείς της να ήταν μετανάστες, αλλά εγώ ήμουν ο ίδιος μετανάστης στη Γερμανία. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τους μετανάστες διότι πάρα πολλοί άνθρωποι από την οικογένεια μου έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες του κόσμου. Δεν ήταν λαθρομετανάστες. Ήταν μετανάστες που πήραν άδεια από την χώρα στην οποία πήγαιναν, όπως η μητέρα μου όπως και εγώ.»


Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ