Σφάζονται στην κυβέρνηση γιατί το ΥΠΟΙΚ πάει στο κτίριο Κεράνη

Την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παρουσίαζε το ανακαινισμένο Κτίριο της πρώην καπνοβιομηχανίας Κεράνης στη Λεωφόρο Θηβών στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη, προαναγγέλλοντας τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του υπουργείου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έβαζε «φρένο», επισημαίνοντας ότι ενώ έχει ζητήσει στοιχεία που να δικαιολογούν τη μετακίνηση χωρίς να θίγονται οι υπάλληλοι, δεν έχει πάρει το παραμικρό. 

Αντίθετος ο γενικός γραμματέας στην μετεγκατάσταση

«Οι υπάλληλοι δεν είναι εμπορεύματα» τόνισε ο Γ. Πιτσιλής παρατηρώντας ότι η μείωση του κόστους από τη μίσθωση κτιρίων είναι ένα θέμα, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να αγνοεί κανείς τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους του υπουργείου, καθώς και στους φορολογούμενους που συχνά πυκνά απευθύνονται στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για πληροφορίες και διευκρινίσεις. Επί της ουσίας, το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο κτίριο, αν και υπερσύγχρονο, είναι στην πραγματικότητα αποκομμένο, όντας μακριά από μέσα μεταφοράς σταθερής τροχιάς, με αποτέλεσμα η πρόσβαση σε αυτό να είναι δυνατή μόνο με λεωφορείο ή Ι.Χ. κι αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης για τους περίπου 1.250 υπαλλήλους των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου. 

Το κέρδος από την μετακίνηση είναι μόλις 11.000 ευρώ το χρόνο
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Τρύφων Αλεξιάδης, σήμερα το Δημόσιο δαπανά 221.000 ευρώ το μήνα ως ενοίκιο για ένα άδειο κτίριο (Κεράνης) την ώρα που μπορεί να υπερκαλύψει με τη χρήση του τις ανάγκες στέγασης όχι μόνο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών αλλά και άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου.

Χαρακτηριστικά είναι τα εξής: σήμερα το υπουργείο Οικονομικών για τις ανάγκες στέγασης 1.027 υπαλλήλων του σε 7 διαφορετικά κτίρια δαπανά 232.000 ευρώ το μήνα ως ενοίκιο ενώ για το συγκεκριμένο κτίριο το ενοίκιο είναι 221.000 ευρώ το μήνα  και μπορεί να στεγάσει 2.300 υπαλλήλους με 506 θέσεις πάρκινγκ. Πολύ περισσότερους δηλαδή από τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

Για σκάνδαλο μιλούν οι εφοριακοί  
Φωτιά και λάβρα είναι η ανακοίνωση του Συλλόγου των εφοριακών Αττικής, που κάνουν λόγο για οσμή σκανδάλου πίσω από τις φιέστες.  

«Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί η επιμονή και οι μεθοδεύσεις στις οποίες καταφεύγει η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, προκειμένου να νομιμοποιήσει ένα απ’ τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, που αφορά την εκποίηση της δημόσια περιουσίας και τη συντήρηση, με σκανδαλώδεις όρους, ιδιωτικών συμφερόντων απ’ τα ταμεία του δημοσίου. Η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας να μας πείσει ότι όλα αυτά γίνονται με στόχο τη μείωση των δαπανών του δημοσίου, φαντάζει τουλάχιστον αστεία, για όσους έχουν στοιχειώδη εικόνα των όρων της σύμβασης, αλλά και όσων λαμβάνουν χώρα συνολικότερα στο Υπουργείου Οικονομικών», σημειώνουν στην ανακοίνωση τους οι εφοριακοί.
Παράλληλα αναφέρουν ότι η κυβέρνηση παρευρίσκεται και πρωταγωνιστεί σε μια φιέστα που προετοιμάζει ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, αποκλείοντας τους εργαζόμενους και όλους όσους υπήρχε κίνδυνος να ”χαλάσουν” τη φιέστα της συγκάλυψης και φυσικά ξεχνώντας όλα όσα έλεγε μερικούς μήνες πριν, καταγγέλλοντας με δριμύτητα τη διαδικασία και τους όρους πώλησης των 28 ακινήτων του Δημοσίου, ένα εκ των οποίων είναι και το κτίριο «Κεράνης».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ