Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ποντίων στο Σύνταγμα – Συνθήματα κατά Φίλη [εικόνες]

Παμποντιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται από το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, μετά τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για την Γενοκτονία.

Εκατοντάδες Πόντιοι βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι στο Σύνταγμα, και με πανό και συνθήματα αποδοκιμάζουν έντονα τον υπουργό Παιδείας. Οι Πόντιοι και η Παμποντιακή Ομοσπονδία ζητούν επίσημη απάντηση από την Κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα για όσα είπε ο κ.Φίλης και ειδικά ενόψει του ταξιδιού του Ελληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία το προσεχές διάστημα.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρίσκονται και αρκετοί βουλευτές όπως οι Μιχελογιαννάκης, Νικολόπουλος και η Αννα Καραμανλή, ενώ το κέντρο παραμένει αυτή την ώρα κλειστό.

Ένα δίωρο αναμένεται να διαρκέσει συνολικά η κινητοποίηση σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδος και Νήσων. Στην πλατεία θα τοποθετηθούν ηχητικά συστήματα και θα καλωσορίσει τον κόσμο ο κ. Βαρυθυμιάδης ως επικεφαλής του οικοδεσπότη και διοργανωτή ΣΠΟΣ. Την κεντρική ομιλία θα κάνει ο πρόεδρος της ΠΟΕ, Χρήστος Τοπαλίδης.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ