Σύλληψη 41χρονου στη Γλυφάδα για απάτες και πλαστογραφίες

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε άνδρας 41 ετών, που κατηγορείται για απάτες και πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Συγκατηγορούμενοι, για την ίδια υπόθεση, είναι έξι φερόμενοι ως συνεργοί του.

Ύστερα από καταγγελία ενός άνδρα για εξαπάτησή του από τον συλληφθέντα, το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων διερεύνησε την υπόθεση και διαπίστωσε ότι ο 41χρονος κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016, με παράσταση ψευδών γεγονότων και διάφορα προσχήματα, είχε αποσπάσει από τον καταγγέλλοντα, συνολικά το χρηματικό ποσό των 197.000 ευρώ.

Ο δράστης ισχυριζόμενος ότι είναι μέτοχος διαφόρων εταιρειών, μία εκ των οποίων θα εξαγόραζε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην Αττική, καθώς και πως μετείχε σε δημοπρασίες κατασχεθέντων οχημάτων και πλοίων, τον έπεισε να «επενδύσει» στις «εταιρείες» του και να καταβάλει χρήματα για την αγορά κατασχεθέντων, μέσω δημοπρασιών, σε «συμφέρουσες» τιμές. Για τον σκοπό αυτό, μάλιστα, του έδειχνε διάφορα πλαστά έγγραφα και πιστοποιητικά. Ο παθών κατέβαλε τμηματικά, είτε μετρητά, είτε μέσω μεταφοράς χρημάτων, διάφορα ποσά στον ίδιο ή στους συνεργούς του.

Την περασμένη Τρίτη, ο συλληφθείς επικοινώνησε εκ νέου με τον καταγγέλλοντα και του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, με πρόσχημα τη συνέχιση των επενδύσεων. Σε συνάντηση που προγραμματίστηκε την επομένη, σε καφετέρια της Γλυφάδας, ο παθών παρέδωσε στον 41χρονο το ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μετά τη συναλλαγή, ο δράστης συνελήφθη, έχοντας στην κατοχή του το χρηματικό ποσό.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για πλαστογραφία με χρήση και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, με ποινή φυλάκισης δέκα μηνών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ