Συμμορία 20 Πακιστανών βίαζε ανήλικα κοpίτσια αφού πρώτα τους έδινε αλκοόλ και ναρκωτικά

Μια συμμορία που βίαζε ανήλικα κοpίτσια μόλις 11 χρονών στο Χάντερσφιλντ φυλακίστηκε συνολικά για περισσότερα από 220 χρόνια.

Όπως συμβαίνει συχνά σε παρόμοιες περιπτώσεις, η συμμορία εξαπάτησε τα θύματά της – μερικά από τα οποία ήταν μόλις 11  ετών – με αλκοόλ ή τους έδινε ναρκωτικά πριν προχωρήσει σε τρομακτικές σeξουαλικές επιθέσεις.

Στο δικαστήριο ακούστηκαν στοιχεία από 15 θύματα και ο δικαστής δήλωσε ότι φοβάται πως κανένα από αυτά τα κοpίτσια δεν θα ανακάμψει ποτέ από τα βασανιστήριά του.

Οι βιασμοί, οι οποίοι ήταν κυρίως στο Χάντερσφιλντ, στο Δυτικό Γιορκσάιρ, πραγματοποιήθηκαν «σε αυτοκίνητα, πάρκινγκ, σπίτια, πάρκα και άλλα μέρη», σύμφωνα με το δικαστήριο.

Τουλάχιστον ένα από τα θύματα επιχείρησε να αυτοκτονήσει ενώ μια άλλη κοπέλα έπρεπε να κάνει άμβλωση αφού έμεινε έγκυος μετά από ομαδικό βιασμό, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Richard Wright.

Ο αρχηγός της συμμορίας ήταν ο 35χρονος Amere Singh Dhaliwal, ο οποίος θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον 18 χρόνια. “Ο τρόπος που συμπεριφερθήκατε σ’ αυτά τα κοpίτσια ήταν απάνθρωπος”, είπε ο εισαγγελέας.

Ο Dhaliwal τραβούσε συχνά βίντεο με τις αποτρόπαιες πράξεις του και τις μοιραζόταν με άλλα μέλη της συμμορίας.

Ένα άλλο μέλος της οργάνωσης, ο Sajid Hussain, γνωστός ως «Fish», καταδικάστηκε για το βιασμό ενός κοpιτσιού μόλις 14 ετών.

Όλα τα θύματα ήταν «ευάλωτα λόγω οικογενειακών και άλλων περιστάσεων», σύμφωνα με το δικαστήριο.

Περιγράφοντας τις δραστηριότητες των ανδρών, ο εισαγγελέας κ. Wright δήλωσε: “Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν οι κατηγορούμενοι τα παιδιά είναι πολύ απλός: εντοπίζουν ένα ευάλωτο παιδί που είναι κοινωνικά απομονωμένο και δεν υποστηρίζεται καλά από φίλους και συγγενείς.”

“Στη συνέχεια, κάνουν το παιδί να νιώθει ξεχωριστό και μετά το παρασύρουν στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά.”

“Τα κοpίτσια πήγαιναν συχνά αναστατωμένα στο σπίτι τους, προκαλώντας μεγάλη αγωνία στην οικογένειά τους και γίνονταν μυστικοπαθή και νευρικά, επειδή συχνά γυρνούσαν στο σπίτι τους υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ.”

Ο δικαστής Geoffrey Marson δήλωσε: “Αυτά ήταν προγραμματισμένα αδικήματα από μια μεγάλη ομάδα Ασιατών ανδρών.”

“Τα κοpίτσια κακοποιούνταν σeξουαλικά σε απομονωμένες περιοχές ή σπίτια.”

“Κάποιες φορές δεν χρησιμοποιούνταν αντισύλληψη, ενώ άλλες φορές χρησιμοποιούνταν πλαστικές σακούλες ως προφυλακτικά.”

“Είναι πιθανό ότι πολλά, αν όχι όλα, από αυτά τα κοpίτσια δεν θα ξεπεράσουν ποτέ την κακοποίηση που υπέστησαν,” είπε ο δικαστής.

Περισσότερα από τα 15 κοpίτσια που είχαν κακοποιηθεί από τη συμμορία στο Χάντερσφιλντ ήταν από «χαμηλό κοινωνικό υπόβαθρο», ενώ ένα πάσχει από μια ήπια μαθησιακή αναπηρία και ένα άλλο είναι ευάλωτο λόγω των αλκοολικών και ναρκωτικών εξαρτήσεων της μητέρας του.

Ο δικαστής Geoffrey Marson δήλωσε πως τα κοpίτσια «ένιωθαν πως είναι ξεχωριστά» από τη συμμορία και έπεσαν στην παγίδα τους ως αποτέλεσμα της «ηλικιακής αφέλειάς τους».

Ένα από αυτά τα κοpίτσια δήλωσε ότι ήρθε σε επαφή με την ομάδα μετά από μπούλινγκ που δέχθηκε στο σχολείο και είπε ότι της άρεσε «η προσοχή» που της έδιναν.

Αλλά το ίδιο κοpίτσι είπε ότι η σχέση της με κάποιους από τους κατηγορούμενους έγινε «αρρωστημένη» και δεν μπορούσε να ξεφύγει απ’ αυτήν.

“Ήταν ένας τρόπος ζωής, δεν ήξερα πώς να βγω από αυτό. Ένιωθα χειραγωγημένη και φοβισμένη,” είπε το κοpίτσι.

“Βλέπαμε τους άντρες να κρατούν μαχαίρια και να τσακώνονται και νιώθαμε φόβο, αλλά από την άλλη, λόγω της ηλικίας μας, νιώθαμε σα να ήμασταν επαναστάτες.”

“Αλλά όταν βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση νιώθεις πολύ φρικτά και το μόνο που θέλεις πραγματικά είναι να ξεφύγεις.”

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ