Συνελήφθη ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας – Θα περάσει τη νύχτα στα κρατητήρια

Στο αστυνομικό τμήμαΑρτέμιδας κρατείται από το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου.

Η σύλληψη του κ. Μάρκου έγινε κατόπιν εντολής του εισαγγελέα ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στην περιοχή του Πράσινου Λόφου και επιβλέπει την προσπάθεια κατεδάφισης από συνεργείο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αυθαιρέτου κτίσματος.
Ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας βρισκόταν και αυτός εκεί και, σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε εντολή σε χειριστές μηχανημάτων του δήμου να μπλοκάρουν με τα οχήματά τους τον δρόμο ώστε να μην μπορεί να φθάσει στο σημείο το συνεργείο της Αποκεντρωμένης.
Παρά τη σύσταση του εισαγγελέα να αποσυρθούν τα δημοτικά οχήματα, ο δήμαρχος αρνήθηκε με αποτέλεσμα ο εισαγγελικός λειτουργός να διατάξει τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρήσουν στη σύλληψη του κ. Μάρκου ο οποίος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Αρτέμιδας ενώ αναμένεται να μεταφερθεί αύριο στο Πρωτοδικείο προκειμένου να αποφασίσει ο αρμόδιος Εισαγγελέας δίωξης εάν θα έχει περαιτέρω επιπτώσεις.


Σε δήλωσή του στο notioanatolika.gr, μέσα από το αστυνομικό τμήμα, ο Δημήτρης Μάρκου επεσήμανε: «Παραμένουμε ανένδοτοι στο θέμα των κατεδαφίσεων. Επιμένουμε να δώσει λύση η κυβέρνηση αναλογικά όπως συνέβη στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου μέχρι την ανάρτηση των δασικών χαρτών»!
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας σχετικά με τις εξελίξεις, γύρω στις 12.30 μετά το μεσημέρι, αναφέρονται τα εξής:”Δυναμικό παρόν έδωσε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Δημήτριος Σπ. Μάρκου και μέλη της Δημοτικής Αρχής καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες έτσι ώστε να εμποδίσουν την προγραμματισμένη κατεδάφιση οικείας στην περιοχή του Πράσινου Λόφου της Αρτέμιδος.
Η παρουσία των κατοίκων ήταν εξίσου δυναμική προσπαθώντας με σύμμαχο τη Δημοτική Αρχή να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες κατά της απάνθρωπης πράξης της κατεδάφισης πιστεύοντας ότι αυτές τις ημέρες που η οικονομική κρίση μαστίζει όλη τη χώρα ο προγραμματισμός τέτοιων ενεργειών κρίνεται απαράδεκτος.
Ο Εισαγγελέας διέταξε την κατεδάφιση και μετά την επίμονη άρνηση του Δημάρχου διέταξε την κράτηση του στο Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδος.
Αποτελεί πάγια τακτική του Δήμου μας και ιδιαίτερα του Δήμαρχου μας η προστασία κάθε κατοικίας αυθαίρετης ή μη από κατεδάφιση”.
Εν τω μεταξύ λίγο νωρίτερα οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αρτέμιδας προχώρησαν την προβλεπόμενη διαδικασία για τη μεταγωγή του κ. Μάρκου στην Εισαγγελία Αθηνών, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τη λήψη των αποτυπωμάτων του δημάρχου!
 
Πηγή:notioanatolika.gr

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ