Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 61χρονος που αναζητούσαν οι τσεχικές Αρχές πριν από 23 χρόνια

Έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός διεθνώς διωκόμενου προσώπου.

Πρόκειται για έναν 61χρονο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις τσεχικές Αρχές εδώ και 23 χρόνια. Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς, κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου 1992-Ιουλίου 1992, ενεργώντας σε διάφορα μέρη της Τσεχίας, ως εκπρόσωπος εταιρείας με έδρα την εν λόγω χώρα, μαζί με έτερο άτομο, έλαβαν διάφορα αγαθά, χωρίς να πληρώσουν τα σχετικά τιμολόγια για τα σχετικά παρεχόμενα προϊόντα και υπηρεσίες, με την προκληθείσα ζημία να ανέρχεται σε 26.226.664 κορώνες Τσεχίας (CZK) ή 937.000 ευρώ.

Για τον 61χρονο υπάρχει σχετική ένδειξη καταχώρησης στο σύστημα πληροφοριών SHENGEN, με σκοπό τη σύλληψη ενόψει παράδοσης ή έκδοσής του στις Αρχές της Τσεχίας, για το αδίκημα της απάτης, συμπεριλαμβανομένου ότι επηρεάζει τα οικονομικά συμφέροντα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με την έννοια της Σύμβασης της 26 Ιουλίου 1995 (για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων). Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ