Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 61χρονος που αναζητούσαν οι Τσέχικες Αρχές πριν 23 χρόνια

Έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός διεθνώς διωκόμενου προσώπου.

Πρόκειται για εναν 61χρονο, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Τσέχικες Αρχές, εδω και 23 χρόνια.
Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς, κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου 1992 – Ιουλίου 1992, ενεργώντας σε διάφορα μέρη της Τσεχίας, ως εκπρόσωπος εταιρείας με έδρα την εν λόγω χώρα, μαζί με έτερο άτομο, έλαβαν διάφορα αγαθά, χωρίς να πληρώσουν τα σχετικά τιμολόγια για τα σχετικά παρεχόμενα προϊόντα και υπηρεσίες, με την προκληθείσα ζημία να ανέρχεται σε 26.226.664 Κορώνες Τσεχίας (CZK) ή 937.000 ευρώ. 
Για 61χρονο υπάρχει σχετική ένδειξη καταχώρησης στο σύστημα πληροφοριών SHENGEN, με σκοπό τη σύλληψη ενόψει παράδοσης ή έκδοσής του στις Αρχές της Τσεχίας, για το αδίκημα της απάτης, συμπεριλαμβανομένου ότι επηρεάζει τα οικονομικά συμφέροντα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με την έννοια της Σύμβασης της 26 Ιουλίου 1995 (για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων). Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ