Σύρος: Ένα 19χρονο παιδί με σπασμένη σπονδυλική στήλη ζητά την βοήθειά μας για να σταθεί όρθιο και πάλι

Ήταν καλοκαίρι σε ένα πάρτυ γενεθλίων της 15χρονης αδερφής του σε μια παραλία της Σύρου, στο Λωτό. Κοpίτσια και αγόpια έπαιζαν ανέμελα με την θάλασσα και στην παραλία. Το παιχνίδι όμως σε μία στιγμή έφερε το απρόοπτο:

O 18χρονος Δημήτρης Ρίζος βρέθηκε πεσμένος στην παραλία, κάτω από μία τουμπαρισμένη βάρκα με σπασμένους δύο σπόνδυλους του αυχένα.

Από εκείνο το … παιχνίδι και μετά, η ζωή του αλλά και η ζωή της οικογένειάς του άλλαξε ριζικά.

Ο 18χρονος Συριανός, που είχε κάνει σπονδυλοδεσία τρία χρόνια πριν το ατύχημα λόγω προβλήματος εκ γεννητής, στην σπονδυλική στήλη, βρέθηκε στο νοσοκομείο της Σύρου και σε λίγες ώρες μέσα σε ένα ελικόπτερο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρει στο ΚΑΤ.

Εκεί πραγματοποιήθηκε το χειρουργείο στον αυχένα και στην σπονδυλική στήλη. Ο νωτιαίος μυελός είχε τραυματιστεί και δεν ένιωθε καν ούτε τα χέρια και τα πόδια του.

Η εικόνα του τρομακτική μετά το χειρουργείο. Σε καταστολή για έναν μήνα, με μηχανική υποστήριξη για να συνεχίζει να αναπνέει υποβοηθούμενος, με την οικογένεια να αγωνιά έξω από την εντατική του ΚΑΤ, καθώς οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν μόλις 5%.

Τα κατάφερε να αναπνεύσει μόνος του, ενάντια στις προβλέψεις των γιατρών.

Δυνατός και με θέληση για ζωή ο Δημήτρης παρέμεινε στο ΚΑΤ μέχρι τον Νοέμβριο. Ο τραυματισμένος πνεύμονας δεν του επέτρεπε να μετακινηθεί καθόλου. Η αναπνοή δύσκολη αλλά τα πρώτα θετικά σημάδια ήρθαν με την κίνηση των χεριών από τον ώμο μέχρι τον καρπό του.

Η μεταφορά σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης, μακριά από την Αθήνα, κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες θεραπείες αποκατάστασης της κίνησης.

Στο ΚΑΤ του έσωσαν την ζωή όμως το κέντρο αποκατάστασης ήταν απαραίτητο προκειμένου να μπορέσει ξανά το 18χρονο αγόpι να σταθεί όρθιο και να κινηθεί.

Η οικογένεια σκορπισμένη: Η αδερφή στην Σύρο, οι γονείς δίπλα στον Δημήτρη που έδινε και συνεχίζει να δίνει μάχη να σταθεί στα πόδια του.

Τα έξοδα μεγάλα.

Σύρος: Ένα 19χρονο παιδί με σπασμένη σπονδυλική στήλη ζητά την βοήθειά μας για να σταθεί όρθιο και πάλι - Εικόνα 2

Ένα ολόκληρο νησί κινητοποιήθηκε: Η Σύρος έδωσε αυτό που μπορούσε για να ενισχύσει την οικογένεια που βοηθούσε το παιδί της να επανέλθει στην ζωή. Εκδηλώσεις, μπαζάρ, ημερολόγια, χοροί, συναυλίες, παραστάσεις, ποδοσφαιρικοί αγώνες για να ενισχύσει όλο το νησί την προσπάθεια της οικογένειας «Ολη η Σύρος τραγουδά για τον Δημήτρη, όλη η Σύρος χορεύει για τον Δημήτρη, όλη η Σύρος παίζει ποδόσφαιρο για τον Δημήτρη. Σχολεία, σύλλογοι, όλοι όσοι ζουν στη Σύρο δίνουν αγώνα για να μαζεύουν κάθε τόσο χρήματα ώστε να κρατήσουν τον Δημήτρη όσο περισσότερο γίνεται στο κέντρο αποκατάστασης.»

Τα έξοδα παραμένουν πολλά αλλά ο Δημήτρης εκπλήσσοντας τους θεράποντες γιατρούς του άρχισε να κινεί, με βοήθεια, χέρια και σιγά – σιγά και τα πόδια του.

Η θέληση για δραστήρια ζωή τον έκαναν δυνατό μαχητή.

Σύρος: Ένα 19χρονο παιδί με σπασμένη σπονδυλική στήλη ζητά την βοήθειά μας για να σταθεί όρθιο και πάλι - Εικόνα 3

Αυτήν την προσπάθεια του, μπορούμε να την βοηθήσουμε όλοι.

Με μια μικρή ενίσχυση από τον καθένα μας, το παιδί αυτό μπορεί να τα καταφέρει! Να συνεχίσει την θεραπεία του, την αποκατάστασή του .

Το σημαντικό είναι ότι σήμερα, ο Δημήτρης Ρίζος παρουσιάζει βελτίωση στο κομμάτι της υγείας του, ακολουθώντας πιστά τη θεραπεία του στο ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης.

Σύρος: Ένα 19χρονο παιδί με σπασμένη σπονδυλική στήλη ζητά την βοήθειά μας για να σταθεί όρθιο και πάλι - Εικόνα 4

Οποιοσδήποτε άλλος θα ήθελε να συνεισφέρει οικονομικά στην αποκατάσταση του Δημήτρη ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, παρακαλείτε όπως επικοινωνήσει με την οικογένειά του τηλ. 6974892678

Ο τραπεζικός λογαριασμός του Δημήτρη Ρίζου, που πρέπει να συνεχίσει την αποκατάστασή του στο ιδιωτικό θεραπευτήριο είναι:

IBAN:GR3801103970000039700924879

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

397/009248-79 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ