Σκύλος κράτησε ζωντανό μέσα στο χιόνι το τραυματισμένο αφεντικό του για 20 ώρες και του έσωζε τη ζωή

pets

Ένα θηλυκό Γκόλντεν Ριτρίβερ, η Κέλσι, επιχείρησε να βοηθήσει το τραυματισμένο αφεντικό της γλύφοντας το πρόσωπο και τα χέρια του, ενώ ξάπλωνε πάνω του έτσι ώστε να τον κρατήσει ζεστό την στιγμή που η θερμοκρασία έπεφτε στους -6 βαθμούς Κελσίου

Περισσότερες από 20 ώρες έμεινε μέσα στην παγωνιά, δίπλα στον σοβαρά τραυματισμένο ιδιοκτήτη του κρατώντας τον στη ζωή ένα θηλυκό Γκόλντεν Ριτρίβερ στις ΗΠΑ.

Σκύλος κράτησε ζωντανό μέσα στο χιόνι το τραυματισμένο αφεντικό του για 20 ώρες και του έσωζε τη ζωή - Εικόνα 2

Η Κέλσι όπως είναι το όνομα της, είχε ακολουθήσει το αφεντικό της, τον Μπομπ, έξω από το σπίτι τους στο Μίτσιγκαν των ΗΠΑ γύρω στις 10.30 το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, όταν αυτός είχε βγει για να πάρει ξύλα για το τζάκι. Ο Μπομπ όμως γλίστρησε στο χιόνι και παρέλυσε. Η Κέλσι αντέδρασε και προσπάθησε να τον βοηθήσει, γλύφοντας το πρόσωπο και τα χέρια του, ενώ ξάπλωνε πάνω του για να τον κρατήσει ζεστό την ώρα που η θερμοκρασία έπεφτε στους -6 βαθμούς Κελσίου.

«Γάβγιζε συνέχεια αλλά ποτέ δεν έφυγε από το πλευρό μου» είπε ο Μπομπ, «με κράτησε ξύπνιο και ζεστό. Ήξερα πως έπρεπε να αντέξω και πως ήταν στο χέρι μου να μείνω ζωντανός».

Σκύλος κράτησε ζωντανό μέσα στο χιόνι το τραυματισμένο αφεντικό του για 20 ώρες και του έσωζε τη ζωή - Εικόνα 3

Τελικά τον Μπόμπ τον βρήκε ένας γείτονας στις 6.30 το βράδυ της επομένης. Ο Μπομπ διακομίστηκε στο νοσοκομείο McLaren Northern Michigan στην πόλη Πετόσκι, όπου διαπιστώθηκε πως είχε μετατόπιση δύο σπονδύλων, οι οποίοι πίεζαν τον νωτιαίο μυελό προκαλώντας παράλυση στα πόδια. Ακόμη είχε υποθερμία, αλλά δεν είχε κανένα κρυοπάγημα, παρά το ότι είχε μείνει σχεδόν μια μέρα σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Με βάση τον νευροχειρούργο Χάιμ Κολέν που αποκατέστησε το πρόβλημα, η βοήθεια της Κέλσι ήταν κρίσιμη για την επιβίωση του, καθώς τον κράτησε ζεστό. «Αν το σκυλί ήταν μικρότερο θα είχε και το ίδιο πεθάνει από την παγωνιά. Ο Μπόμπ ήταν πολύ τυχερός που είχε ένα τέτοιο μεγαλόσωμο μαλλιαρό σκυλί».

Όσο για τον Μπόμπ είναι σε φάση αποθεραπείας ώσπου να αποκατασταθεί εντελώς η δύναμη του.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ