ΣΟΚ: Δείρανε τον Κουμουτσάκο στην πορεία των Ποντίων (photo)

Δείτε φωτογραφίες – Αγνωστοι γρονθοκόπησαν τον βουλευτή της ΝΔ στη συγκέντρωση των Ποντίων – Οπαδούς της Χρυσής Αυγής κατονόμασε ως τα άτομα που του επιτέθηκαν ο κ. Κουμουτσάκος Άγρια επίθεση από ομάδα ακραίων στοιχείων δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, το απόγευμα της Πέμπτης, στο Σύνταγμα.

Ο κ. Κουμουτσάκος βρέθηκε στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων, αλλά η παρουσία του δεν έγινε δεκτή από συγκεκριμένα άτομα που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την οργή των Ποντίων.

Ομάδα ατόμων προπηλάκισε τον γαλάζιο βουλευτή, εκτόξευσε εναντίον του μπουκάλια με νερό, του φώναζε «παραιτήσου» χαρακτηρίζοντάς τον παράλληλα «προδότη».

Ο κ. Κουμουτσάκος δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή, αντίθετα κατευθύνθηκε προς το μέρος των αστυνομικών και στάθηκε ακριβώς από πίσω τους. Ωστόσο η συγκεκριμένη ομάδα διαδηλωτών δεν σταμάτησε και αποπειράθηκε να διαπεράσει τις αστυνομικές δυνάμεις για να γρονθοκοπήσει εκ νέου τον βουλευτή. Οι άνδρες της Αστυνομίας επενέβησαν για να τους σταματήσουν και η ένταση οξύνθηκε.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν:

Κουμουτσάκος: Προσκείμενοι στη Χρυσή Αυγή αυτοί που μου επιτέθηκαν

Ο κ. Κουμουτσάκος εισήλθε στη συνέχεια στη Βουλή με τα γυαλιά σπασμένα και το πρόσωπο γεμάτο μώλωπες και αίματα, ενώ το σακάκι του ήταν σκισμένο.  Μιλώντας σε δημοσιογράφους εντός του Κοινοβουλίου, με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης στο πρόσωπό του, ο βουλευτής «έδειξε» τη Χρυσή Αυγή, αναφέροντας ότι τον πλησίασε ομάδα νεαρών, οι οποίοι τον εγκλώβισαν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Περιγράφοντας τις κινήσεις τους εναντίον του, είπε ότι τον τραβούσαν, του πετούσαν αντικείμενα και του φώναζαν «Τι κρατάτε τον Φίλη ; Το γουρούνι; Εσείς τι κάνετε για να παραιτηθεί;” και συνέχισαν:   Όλοι ίδιοι είστε. Κάνατε αποικία την Ελλάδα».

Θύμα των τραμπουκισμών παραλίγο να πέσει και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Όπως ο ίδιος ανέφερε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες τον περικύκλωσε ομάδα νεαρών -τους οποίους ο κ. Βαρβιτσιώτης κατονόμασε ως μέλη του ΕΠΑΜ – και οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από μέλη της Χρυσης Αυγής, όπως είπε ο πρώην υπουργός, τον καταδίωξαν  με σκοπό να του επιτεθούν.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης πρόλαβε και κατέφυγε εντός του κτιρίου της Βουλής, ενώ οι ακραίοι που τον κυνηγούσαν επιτέθηκαν σε έναν αστυνομικό που προσπάθησε να τον προστατεύσει και εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καταδικάζει την επίθεση – «Δεν ήταν από εμάς»

Σε δηλώσεις του προς τους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καταδίκασε το επεισόδιο κι έκανε λόγο για μια εικόνα ντροπής που δεν εχει σχέση με τη συγκέντρωση. Όπως δήλωσε “πληροφορήθηκα όταν ημουν στη Βουλή για να δώσω ψήφισμα ότι κάποιος πολιτικός δέχτηκε επίθεση. Δεν ήταν από εμάς και καταδικάζουμε τη βία”.

ΣΟΚ: Αγριότητες σε βάρος Κουμουτσάκου από ακραία στοιχεία στην πορεία των Ποντίων - Εικόνα 0

ΣΟΚ: Αγριότητες σε βάρος Κουμουτσάκου από ακραία στοιχεία στην πορεία των Ποντίων - Εικόνα 1

ΣΟΚ: Αγριότητες σε βάρος Κουμουτσάκου από ακραία στοιχεία στην πορεία των Ποντίων - Εικόνα 2

ΣΟΚ: Αγριότητες σε βάρος Κουμουτσάκου από ακραία στοιχεία στην πορεία των Ποντίων - Εικόνα 3

Εντύπωση προκαλεί πάντως η «νοθρή» αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην πορεία των Ποντίων και η χαρακτηριστική καθυστέρηση με την οποία επενέβησαν για να προστατεύσουν έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν στόχος επίθεσης τραμπούκων μπροστά από το κτίριο της Βουλής!

ΣΟΚ: Αγριότητες σε βάρος Κουμουτσάκου από ακραία στοιχεία στην πορεία των Ποντίων - Εικόνα 4

Πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας έλεγαν ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια και εξηγούσαν ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα εξετάσουν τα βίντεο και τις φωτογραφίες από την τραμπούκικη επίθεση εναντίον του κ. Κουμουτσάκου, ώστε να ταυτοποιήσουν τους δράστες της επίθεσης.

ΣΟΚ: Αγριότητες σε βάρος Κουμουτσάκου από ακραία στοιχεία στην πορεία των Ποντίων - Εικόνα 5

ΣΟΚ: Αγριότητες σε βάρος Κουμουτσάκου από ακραία στοιχεία στην πορεία των Ποντίων - Εικόνα 6

ΣΟΚ: Αγριότητες σε βάρος Κουμουτσάκου από ακραία στοιχεία στην πορεία των Ποντίων - Εικόνα 7

ΣΟΚ: Αγριότητες σε βάρος Κουμουτσάκου από ακραία στοιχεία στην πορεία των Ποντίων - Εικόνα 8

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ