Σπάνιες φωτογραφίες από το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς Χριστός στη Ναζαρέτ

Υποστηρίζεται ότι Το σπίτι του Χριστού είναι ένα μικρό σπίτι στη Ναζαρέτ, το οποίο χρονολογείται κατά τον 1ο αιώνα.

Το 2006 ο αρχαιολόγος και καθηγητής του Πανεπιστήμιου του Ρέντινγκ στην Αγγλία, Κεν Νταρκ, ο οποίος ειδικεύεται στη ρωμαϊκή, βυζαντινή και θρησκευτική αρχαιολογία, ανακοίνωσε ότι ένα μικρό, πέτρινο σπίτι στη Ναζαρέτ θα μπορούσε να είναι το σπίτι, όπου έζησε ο Χριστός.

Το σπίτι του Χριστού – Ήρθε στην επιφάνεια το 1880, από καλόγριες της Αδελφότητας της Ναζαρέτ

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει αποδειχθεί ακόμα αν υπήρξε πράγματι το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Χριστός με τη Μαρία και τον Ιωσήφ, ωστόσο ο αρχαιολόγος Νταρκ υποστήριζε σθεναρά την άποψή του.

Σύμφωνα με τις έρευνές του, αναφέρεται ως το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Χριστός σε κείμενα Βυζαντινών και Σταυροφόρων που πέρασαν από την περιοχή τους αιώνες μετά τη γέννηση του Χριστού.

Επίσης, σημειώνει ως σημαντική ένδειξη το γεγονός ότι οι Βυζαντινοί που κυριαρχούσαν στην περιοχή μέχρι τον 7ο αιώνα, στόλισαν το σπίτι με μωσαϊκά και έχτισαν από πάνω την “Εκκλησία της Διατροφής”, για να το προστατεύει….

Ως σημαντική πηγή, εκτιμάται και ένα κείμενο του ηγούμενου Αντομνάν, ο οποίος έζησε στο μοναστήρι του νησιού «Iona» στη Σκωτία.

Στο εν λόγω κείμενο, το οποίο γράφτηκε το 670 μ.Χ. εξιστορούνταν το ταξίδι του Φράγκου επισκόπου Αρκούλφ, ο οποίος ανέφερε μια εκκλησία, η οποία είχε χτιστεί πάνω στο σπίτι, “όπου ο Κύριος τρεφόταν στην παιδική του ηλικία”.

Δείτε τις φωτογραφίες

Σπάνιες φωτογραφίες από το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς Χριστός στη Ναζαρέτ - Εικόνα 1 Σπάνιες φωτογραφίες από το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς Χριστός στη Ναζαρέτ - Εικόνα 2 Σπάνιες φωτογραφίες από το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς Χριστός στη Ναζαρέτ - Εικόνα 3 Σπάνιες φωτογραφίες από το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς Χριστός στη Ναζαρέτ - Εικόνα 4 Σπάνιες φωτογραφίες από το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς Χριστός στη Ναζαρέτ - Εικόνα 5

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ