Σπάνιο φαινόμενο: Ουράνια τόξα της φωτιάς!

Είναι γνωστά με την ονομασία “Fire Rainbows”! Δεν πρόκειται όμως ούτε για φωτιά αλλά ούτε και για ουράνιο τόξο. Ο λόγος για τα σπάνια σύννεφα που μοιάζουν με ουράνια τόξα εξαιτίας των λαμπερών παστέλ χρωμάτων τους και το σχήμα τους θυμίζει φλόγες. Εμφανίζονται κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε διάφορα γεωγραφικά πλάτη όταν συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις φυσικών καταστάσεων.

Σπάνιο φαινόμενο: Ουράνια τόξα της φωτιάς! - Εικόνα

Για να σχηματιστούν τα “ουράνια τόξα της φωτιάς” πρέπει: Ο ήλιος να βρίσκεται ψηλά στον ορίζοντα (58° ή περισσότερο), να υπάρχουν χαμηλά σύννεφα με σχήμα πλάκας και το φως του ήλιου να εισάγεται στο σύννεφο υπό συγκεκριμένη γωνία. Αυτές οι προϋποθέσεις καθιστούν το φαινόμενο ιδαίτερα σπάνιο ανάλογα βέβαια και με την περιοχή του πλανήτη που βρίσκεται κάποιος.

Σπάνιο φαινόμενο: Ουράνια τόξα της φωτιάς! - Εικόνα 1 Σπάνιο φαινόμενο: Ουράνια τόξα της φωτιάς! - Εικόνα 2 Σπάνιο φαινόμενο: Ουράνια τόξα της φωτιάς! - Εικόνα 3 Σπάνιο φαινόμενο: Ουράνια τόξα της φωτιάς! - Εικόνα 4 Σπάνιο φαινόμενο: Ουράνια τόξα της φωτιάς! - Εικόνα 5 Σπάνιο φαινόμενο: Ουράνια τόξα της φωτιάς! - Εικόνα 6 Σπάνιο φαινόμενο: Ουράνια τόξα της φωτιάς! - Εικόνα 7
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ