Σπαράζει καρδιές η ηθοποιός Μαρία Ζαρωνάκη: «Έχω καρκίνο. Πίστευα δεν ήταν τίποτα και μου ήρθε κεραυνός»

Η Μαρία Ζαρωνάκη έκανε μία συγκλονιστική εξομολόγηση για τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα.

Ειδικότερα, η ηθοποιός μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη και έστειλε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας προς όλες τις γυναίκες που δίνουν το δικό τους δύσκολο αγώνα ενάντια στον καρκίνου του μαστού.

Η Μαρία Ζαρωνάκη υπογράμμισε πως δεν είχε ποτέ πρόβλημα με τον μαστό της, καθώς με δύο γονείς γιατρούς στο επάγγελμα, ήταν πάντα τυπική στην πρόληψη. «Τα πάντα ήταν στην ώρα τους, από εξετάσεις αίματος, μέχρι οτιδήποτε άλλο. Λόγω του ότι η μητέρα μου έχει ιστορικό, μπήκα στη διαδικασία να ελέγξω τον εαυτό μου. Έκανα μαστογραφία το περασμένο καλοκαίρι που ήταν καθαρή», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, το περασμένο καλοκαίρι ήταν η πρώτη φορά που δεν ήταν τυπική, αφού έκανε μαστογραφία, αλλά όχι υπέρηχο. «Ανά 6 μήνες έκανα υπέρηχο και μαστογραφία. Τώρα τον αμέλησα, γιατί σκεφτόμουν να τον κάνω μετά από 2 – 3 μήνες. Έκανα μόνο την μαστογραφία, ενώ μου είχε πει η γιατρός να κάνω και τα δύο. Αρχές Οκτωβρίου ψηλάφισα ένα ογκίδιο, το οποίο δεν ήξερα τι ήταν στο στήθος μου. Τότε έτρεξα κατευθείαν και έκανα τον έλεγχο μου», επεσήμανε η ηθοποιός.

Η Μαρία Ζαρωνάκη την ώρα που ήταν ξαπλωμένη κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. «Πίστευα ότι κάτι άφησαν τα παιδιά, κάλτσα, ένα παιχνίδι. Ένιωσα εντελώς διαφορετικά. Σαν να έχω ένα μπαλάκι, βέβαια είναι μια αίσθηση διαφορετική στην κάθε γυναίκα».

Δεν έχασε καθόλου χρόνο, καθώς την Παρασκευή ένιωσε το ογκίδιο και τη Δευτέρα επισκέφθηκε αμέσως τον γιατρό της, ούτως ώστε να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. «Έκανα τον υπέρηχο, είδε ο γιατρός ότι δεν είναι κύστη. Mου έκαναν παρακέντηση, βγήκε το αποτέλεσμα, κάναμε βιοψία και έπειτα με έστειλε να κάνω ένα μεγάλο έλεγχο. Μέσα σε μια εβδομάδα μπήκα στο χειρουργείο. Μου αφαίρεσαν το ογκίδιο και δύο λεμφαδένες. Ήμουν όμως πολύ θετική. Πίστευα ότι δεν ήταν τίποτα και μου ήρθε σαν κεραυνός, αλλά επειδή το εντόπισα αμέσως μου είπαν οι ογκολόγοι ότι είναι σε πολύ καλό στάδιο και θα το πολεμήσουμε. Θα κάνω χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες και ανοσοθεραπεία που πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν. Με ρωτούσαν γιατί αφού έκανα το χειρουργείο, θα έπρεπε να τα υποστώ όλα αυτά», εξομολογήθηκε η ηθοποιός.

Η Μαρία Ζαρωνάκη το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν πως θα την αντικρίσουν τα παιδιά της

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε η Μαρία Ζαρωνάκη μόλις έμαθε ότι νοσεί από καρκίνο του μαστού, ήταν πως θα την αντικρίσουν τα παιδιά της, 8 και 5 ετών, κατά τη διάρκεια της θεραπείας. «Ξέρουμε ότι είναι ένας Γολγοθάς. Σκεφτόμουν αν θα έχω μαλλιά, πως θα με δουν, αν πέσουν. Είχα μια πολύ θαρραλέα μαμά που τα κατάφερε και εύχομαι να πάρω από εκείνη. Σκεφτόμουν αν θα είμαι κουρασμένη, αν θα μπορώ να παίξω μαζί τους, αν θα μπορώ να τα διαβάζω. Αυτό είναι το πιο βασικό που σε συγκλονίζει και μετά σκέφτεσαι το πως θα περάσεις εσύ, αυτή την περίοδο», τόνισε η ηθοποιός.

Αναφερόμενη στη μητέρα της, η οποία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα δύναμης για εκείνη, τόνισε «η μαμά μου έκανε τη χημειοθεραπεία της και την επόμενη ημέρα κρατούσε τα παιδιά μου. Άρα, αφού το έκανε η μαμά μου στα 67 της, δεν θα μπορώ εγώ;».

Και κατέληξε «θα ξεκινήσω την θεραπεία μου, είναι Γολγοθάς που θα περάσει, είναι μάχη που θα νικήσουμε. Δεν έχω μάθει να χάνω, έχω νιώσει τόση αγάπη. Μου στέλνουν μηνύματα ακόμη και άντρες, γυναίκες που το έχουν περάσει και άλλες που περιμένουν τώρα τα αποτελέσματα. Όποια γυναίκα θέλει και το αντιμετωπίζει είμαι ανοιχτή στο να μου στείλει μήνυμα. Να το συζητήσουμε παρέα. Δεν είναι το τέλος του κόσμου, είναι η αρχή μιας νέας ζωής».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ