Ένα σπίτι στο Μπανγκλαντές κάνει τα κορίτσια χαρούμενα

Στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, την Ντάκα, υπάρχει ένας χώρος που έχει δημιουργηθεί για να μπορούν τα κορίτσια να νιώθουν ασφαλή. Να μπορούν να κοιμούνται, να τρώνε, να συνεχίζουν το σχολείο, να ονειρεύονται.

Λέγεται Happy Home (το χαρούμενο σπίτι) και φιλοξενεί 150 κορίτσια. Έχει ιδρυθεί από την ΑctionAid το 2006 και έχει γίνει το καταφύγιο για παιδιά που ζούσαν στον δρόμο ή σε κακοποιητικά περιβάλλοντα με μηδενικές ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή. Οι συνθήκες στο Μπανγκλαντές είναι για εκατομμύρια ανθρώπους απελπιστικές.

Τοποθετημένο γεωγραφικά στον κόλπο της Βεγγάλης και με πληθυσμό που υπερβαίνει τα 161 εκατ. σε μία έκταση λίγο μεγαλύτερη από αυτή της Ελλάδας, θεωρείται μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες στον κόσμο. Οι γυναίκες και τα παιδιά είναι αυτά που υποφέρουν περισσότερο, όπως και σε κάθε χώρα με ακραία φτώχεια.

Κάθε χρόνο περίπου το 4% των παιδιών αναμένεται να πεθάνει προτού κλείσει τα πέμπτα του χρόνια. Η ενδοοικογενειακή βία θεωρείται αποδεκτή από το 33% των γυναικών και από το 36% των ανδρών.

Η δημοσιογράφος Μαρία Δουρουδή επισκέφτηκε το Happy Home στην Ντάκα και μίλησε με τα κορίτσια που μένουν εκεί.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς μαθαίνουν και πάλι να ονειρεύονται:

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ